TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin bu haftaki grup toplantısındaki konuşmasının, kamuoyunda konuşulmasından ve değerlendirilmesinden memnun olduklarını ifade etti.

Yorumların ve analizlerin, ilk kaynaktan alınarak yapılmasında yarar gördüğünü ifade eden Akçay, Bahçeli'nin konuşması yorumlanmak isteniyorsa önce konuşma metninin okunmasını istedi.

Akçay, özellikle siyasetçilerin, parti sözcülerinin bu konuda daha hassas davranması gerektiğini vurgulayarak, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün, “Bitmiş olan bir tartışmanın başlatılması insanın aklına kapalı kapılar ardında başka pazarlıklar var mı sorusunu getiriyor.” açıklamasında bulunduğunu anımsattı.

Bahçeli'nin konuşmasında 'Başkanlık teklifini destekliyoruz' gibi bir ifadenin yer almadığını belirten Akçay, şunları kaydetti:

"Aksine 'Bizim tercihimiz her zaman olduğu gibi parlamenter sistemin devamı, güçlendirilmesi, reforma tabi tutulmasıdır' ifadesini kullanmıştır. MHP, ilkeli ve tutarlı bir partidir. Biz konjonktürel hareket etmeyiz. Bizim başka bir ajandamız da yoktur. MHP kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmaz aksine kapalı kapılar ardında yapılan pazarlık ve kumpasları bozmuştur. MHP olarak bizler demokrasiye ve parlamenter rejime yürekten inanan ve onu geliştirme yolunda çaba gösteren bir partiyiz. Her türlü hukuksuz oldu bittiye, fiili duruma, nereden gelirse gelsin her türlü darbe teşebbüsüne karşıyız. Ülkemizde parlamenter demokrasiyi yerleştirmenin en temel şartlarından birisi demokrasiye ve hukuk ilkelerine sarsılmaz bir şekilde bağlı olma tavrımız iktidar da olsak, muhalefet de olsak değişmemiştir, değişmeyecektir."