Alparslan Türkeş 18. ölüm yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Anma töreninde konuşan Bahçeli, "Varlığımız hedef alan saldırılar dün işe yaramadı bugün de aynısı olacaktır. Düşmemizi amaçlayan karanlık kampanyalar, şirret operasyonlar, çirkin emeller, yıkım ve yenilgiye odaklanmış tezgâhlar dün sonuç alamadı bugün de olacak olan budur.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin(MHP) kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş ölümünün 18. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekilleri Sinan Oğan ve çok sayıda partili katıldı.
Okunan Kur-an’ı Kerim ve dualardan sonra Bahçeli, Türkeş’in mezarına kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı. Daha sonra mezarına su döküp, Türkeş’in memleketinden getirilen toprağı serpti.

“ARADAN GEÇEN 18 YILA RAĞMEN ONA OLAN SEVGİMİZ HİÇBİR ZAMAN AZALMAMIŞTIR”

Tören sonrası bir açıklama yapan Bahçeli,” Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i minnet ve rahmetle anmak üzere yeniden kabri başındayız. Özlem dolu hissiyatımızla, şükran ve bağlılık duygularımızı ifade etmek aziz hatırasını dualarla yad etmek, ruhuna Fatihalarımızı okumak üzere merhum liderimizin manevi huzurundayız. Aradan geçen 18 yıla rağmen ona olan sevgimiz hiçbir zaman azalmamıştır. Aksine yaşadığımızı siyasal gelişmelerin onu hep haklı çıkarmış olması, hayattayken ortaya koyduğu vizyonun doğruluğuna bizi daha da inandırmış, gücümüze güç katmıştır. Merhum Türkeş Bey mücadeleci bir ruh inanmış bir kalp milletine sevdalı bir yürek tarihine sadık bir şuur, zorluklara eğilmeyen bir cesaret yılmayan ve teslim olmayan bir iradedir. Bu az bulunur özellikler, onu yaşadığı çağın önemli devlet ve siyaset adamalarından birisi haline doğal olarak yükseltmiştir. Onu ve eserlerini anlamanın en emin yolu, fikirlerini, fonksiyonunu ve metodunu verdiği mücadelenin imkân ve şartlarını dönemine göre yorumlamaktan geçmektedir. “ dedi.

“OYUNLAR DÜN İŞE YARAMADI BUGÜNDE İŞE YARAMAYACAKTIR”

Partilerine yönelik oyunların dün işe yaramadığını bugün de işe yaramayacağını söyleyen Bahçeli,” Oyunlar dün işe yaramadı bugünde işe yaramayacaktır. Varlığımız hedef alan saldırılar dün işe yaramadı bugün de aynısı olacaktır. Düşmemizi amaçlayan karanlık kampanyalar, şirret operasyonlar çirkin emeller, yıkım ve yenilgiye odaklanmış tezgâhlar dün sonuç alamadı bugün de olacak olan budur. Öz güvenimiz tam heyecanımız tarifsizdir. Mensubiyetinden onun duyduğumuz Türk milleti her türlü badireleri aşacak, her türlü çileyi yenecek, her türlü mihneti yutacak ve yok edecek çaptadır. Yürekleri vatan sevgisiyle çarpan Türk milliyetçileri hiç olmadığı kadar diri, uyanık, azim ve inançla perçinleşmiştir. “ şeklinde konuştu.

“BEN ÖLÜNCE BAYRAĞI O ZAMAN ALIRSINIZ”

Tören sırasında sancağa takılı bayrakla Türkeş’in mezarına gelen bir vatandaş mezarın başında diz çöküp dua etti. Görevlilerden birisinin elindeki bayrağı almaya çalışması üzerine yaşlı vatandaş duruma hemen tepki gösterdi,’ Ben ölünce bayrağı o zaman alırsınız’ dedi. Törende Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylar sonrası bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu da unutulmadı. Partililer Çakıroğlu’nun çerçeveli resmini taşıdı.