Maliye Bakanı Naci Ağbal, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (SMMMO) düzenlediği “Meslekte İtibar, Ülkede İstikrar” konulu istişare toplantısına katıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Maliye Bakanı Naci Ağbal, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, AK Parti Konya Milletvekilleri Ömer Ünal ve M. Uğur Kaleli, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, oda ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda oda üyesi katıldı. İstişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, “Birlikte büyüyen, birlikte güçlenen ve geleceği şekillendiren, eğitim düzeyi yüksek, vefakar, cefakar oda mensuplarımızla büyüyen Türkiye için çaba sarf ediyoruz. Sadece sorunları değil çözümleri araştıran bir odayız. Bakanlığımızın çalışmalarına destek vermek ve alınan kararların mükellefleri ile paylaşılmasını sağlamak ana görevlerimizden birisidir” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal ise referandum ile ilgili olarak, “Bu bir siyaset seçimi değil aslında bir parti seçimi değil. Bir ülkenin geleceğinin kaderinin seçimini 16 Nisan’da yaşayacağız. Evet diyen de olacak, hayır diyen de olacak ancak siyaset yaparken yalan üzerine siyaset olmayacak” diye konuştu.

Konya Valisi Yakup Canbolat da, meslek çalışanlarının daha etkin olmasının önemine değindi.

“Vergi bürokrasisini kökünden kazıyacağız”

Kürsüye son olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal geldi. Bakan Ağbal, “İçinizden bir kardeşiniz olarak, meslekten gelen bir bakan olarak bana da düşen görev, madem Rabbim bize nasip etti bu makamları, o zaman bu süreç içerisinde sizin sorunlarınızı çözmek. Şunda samimiyetle kararlıyım, yani meslek mensupları olarak sizlerin üzerinizdeki iş yükünü azaltacak her türlü çabayı göstereceğim bundan emin olun. Bu gereksiz bürokrasiyi, gereksiz evrak, bilgiyi, formları bunları kaldıracağız. Bunları devlet başka yolla aşsın. Teknolojinin sağladığı, bütün imkanları kullanacağız. Olabildiğince vergi bürokrasisi diyelim buna. Bu vergi bürokrasisini kökünden kazıyacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Ağbal, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumla ilgili de, "Şimdi söz milletin. 16 Nisan hepimiz için, Türk siyasi tarih için önemli bir tarih. Burada gerçekten, milletimizin kaderini tayin edecek değişikliğe oy vereceğiz. İlerde ben inanıyorum ki, bizim çocuklarımız, torunlarımız bu anayasa değişikliğine oy verenleri, destek verenleri büyük bir minnetle yad edecek. Çünkü niye söylüyorum bunu, Allah’ın izniyle 2 partinin hazırlamış olduğu bu anayasa değişikliği bütün milletin nazarında ilerde çok olumlu neticelerini verecek. Toplumun refahı artacak, siyaset büyüyecek, millet sözün tek sahibi olacak” dedi.