İçişleri Bakanı Efgan Ala, Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD’in eline geçtiği ve oradaki Türk askerlerinin yaklaşık bir yıldır terhis edilmediklerine ilişkin
iddiasının sorulması üzerine “Son derece önemli bir mevzuyu gazete dedikodularından alarak ‘böyledir’ demek son derece yanlıştır. İnternet sitelerinden okuyorsunuz, böyle bir şey yoktur.” dedi. Muhalefet ise Bakan Ala’nın üslubuna tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurul görüşmelerinde Süleyman Şah Türbesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin hakimiyetinin kalmadığını savunan muhalefet partili vekillere İçişleri Bakanı Efgan Ala cevap verdi. Ala, “Son derece önemli bir mevzuyu gazete dedikodularından alarak ‘böyledir’ demek son derece yanlıştır. Dışişleri Bakanlığı, bu konuda resmi açıklama yapmıştır. İnternet sitelerinden okuyorsunuz, böyle bir şey yoktur.” diye cevap vermesi muhalefet partili vekillerin tepkisi ile karşı karşılandı.

“TERHİSLERİ GELDİĞİ HALDE 11 AYDIR ASKERLER NEDEN TÜRKİYE’YE DÖNEMİYOR?”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ala’nın sözlerine “Böyle bir üslup olabilir mi, üsluba bakın ya” diye tepki gösterirken HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Hükümetin açıklaması varsa gazeteleri işaret etmeyip bize ciddiyetle cevap verir” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise “11 aydır terhisleri geldiği halde değiştirilemeyen asker var mı orada? Gelemiyorsa demek ki orada bir problem vardır. Gelemiyorlarsa ortada bir rehin alma vardır” diye konuştu.

MHP'li Faruk Bal da şayet Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin şayet IŞİD'in eline geçtiyse hükümetin Yüce Meclis'i haberdar etmesinin zorunlu olduğunu söyledi.