Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “15 Temmuz sonrası ortaya çıkan birlik resmini bozmaya yönelik tüm fitnelere, manipülasyonlara karşı resmi çok net okuyup, kimin ne pozisyon aldığını net görmemiz gereken bir süreçle karşı karşıyayız” dedi. Çağrı merkezi açılışında operatörlük de yapan Bakan Albayrak, yaklaşık 2 bin kişinin çağrı merkezinde, 5 bin kişinin de teknik işlerde olmak üzere Türkiye genelinde 7 bin kişinin istihdam edileceğini müjdeledi.
Kente geldiğinde ilk olarak Adana Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Albayrak, daha sonra Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile AK Parti Adana İl Başkanlığı’na giderek partilileriyle buluştu.
Albayrak’ı Başkan Sözlü karşıladı
Teşkilat ziyaretinin ardından Bakan Albayrak, Bakan Çelik ve beraberindekiler, Enerjisa’nın Çukurova ilçesindeki Türkmenbaşı Bulvarı’nda inşa ettiği çağrı merkezi açılışına katıldı. Bakan Albayrak’ı çağrı merkezi önünde Enerjisa yetkilileriyle birlikte MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü karşıladı.
Açılışta konuşan Bakan Ömer Çelik, Adana’nın kebap ve şalgamın yanı sıra enerji şehri olduğunu kaydederek, bu unsurların kentin marka değerini temsil ettiğini söyledi. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Bakan Çelik, “Avrupalılara çok sık söylüyorum bunu, bu halk demokrasi tarihini yeniden yazdı. Kimsenin demokrasi dersi vermeye yetkisi yok. Demokrasi dersi öğrenmek isteyen, gelsin ikiz evlatlarını şehit veren aileden öğrensin” diye konuştu.
“Bayrak gibi taşımaya mecburuz”
Avrupa Birliği ülkelerinin basınında yer alan kara propagandanın bu süreçte yerle bir edildiğini söyleyen Bakan Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ’diktatör’ diyenlere de sert çıkıştı. Erdoğan’ın darbe girişimi sırasında, halkıyla birlikte tankların karşısına çıktığını hatırlatan Ömer Çelik, “Diktatörler halkına karşı tankların arkasına saklanırlar. Halkıyla beraber tankın karşısına çıkmaya, savaş uçaklarının karşısına çıkmaya yürek ister. Bu yürek Cumhurbaşkanımızda görülmüştür. 15 Temmuz darbe direnişi bizim millet olma bilincimizin sıçrama yaptığı yerde yeniden yazıldığı, güncellendiği gündür. Bunu bir bayrak gibi taşımaya mecburuz” diye konuştu.
Sektör büyümenin temel dinamiği
Bakan Berat Albayrak ise AK Parti Hükümetinin enerji sektörünü daha iyi noktaya taşımak için önemli projeleri hayata geçirdiğini ifade etti. Büyümenin en temel dinamiğinin enerji sektörü olduğunu anlatan Albayrak, 13 yılda yüzde 5’lik büyümenin enerji sektörü sayesinde olduğunu vurguladı. Halkın sesine kulak vererek önemli stratejik planlar yaptıklarını anlatan Bakan Albayrak, enerji dağıtımında 21 bölgenin yöneticileriyle toplantı yaptıklarını ve vatandaşa en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını bildirdi.
2002 yılında Türkiye’de 30 bin mw kurulu güç varken bugün 70 bin mw olduğunu kaydeden Albayrak, önümüzdeki 10 yıl içerisinde 50 bin mw yatırım ihtiyacının hayata geçirileceğini söyledi. Bakan Albayrak, yerli ve yenilenebilir enerjiye daha fazla odaklanacaklarını da kaydederek, cari açık sorununun çözümü noktasında enerji sektörünün önemini anlattı.
7 bin kişiye istihdam müjdesi
Enerji sektöründeki çağrı merkezi sistemini değerlendiren Albayrak, “Sürecin en önemli adımlardan biri iletişim noktasında vatandaşın şikayeti kısmına müdahale ettik. Sıkıntı olabilir, eksik olabilir tamam ama siz dakikalarca telefonun bir ucunda insanımızı bekletiyorsanız müşteri memnuniyetinden bahsedemeyiz. Çağrı merkezi 2 bin küsur, teknik 4-5 gibi olmak üzere Türkiye çapında 7 bin istihdamla 20-30 bin kişiye ulaşacağız. Süreç yıl sonuna kadar tamamlanacak. Müşteri memnuniyeti çerçevesinde önemli adım atmış olacağız” ifadelerini kullandı.
Yerli kömürden ve güneş enerjisi yatırımlardan bahseden Bakan Albayrak, yıl sonunda 2 önemli projeye imza atacaklarını belirtti. Ankara’daki Çayırhan’da, kentin elektrik ihtiyacının 3’te 1’inden fazlasını karşılayacak bir yatırıma imza atacaklarını bildiren Albayrak, güneş enerjisi yatırımında ise tamamen yerli üretim yapacaklarını belirtti.
“79 milyonun tamamına sorumluyuz”
Albayrak, 15 Temmuz sonrasında başka bir Türkiye ortaya çıktığını ve ülkenin tarihi günlerden geçtiğinin altını çizerek, şunları söyledi:
“15 Temmuz, siyaseten bize, hükümetimize, kabinemize, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm Türkiye’deki siyasi iradeye her zamankinden çok büyük bir sorumluluk ve rol yükledi. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu süreç 79 milyon açısından yeni bir dönemin başlangıcı. 79 milyon her bir birey için yeni bir dönem, yeni bir süreç. Bu çerçevede bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri şu, yaklaşık 3 yıldır, 4 yıldır Türkiye oynanan oyunların her geçen gün ortaya çıktığı, çıkan resmi sizler, tüm milletimiz tarafından her geçen gün daha net resmin okunup algılandığı bir durumla karşı karşıyayız. Bize düşen, 79 milyona düşen şudur, çok net; hangi siyasi görüşten, mezhepten, meşrepten, soydan, ırktan olursa olsun, 79 milyonun tamamı artık şu resimde çok güçlü bir iradeye sahip. Nedir o? Bu ülkede müthiş bir değişim var. Milli bir bağımsızlık süreciyle içeri ve dışarıda kimin neye hizmet ettiğiyle ilgili her gün çok net bir fotoğraf ortaya çıkıyor. O zaman bizler, birileri ne derse desin, Cumhurbaşkanımız ortaya koydu örneğini, tüm bu mücadeleyi en ön safta en güçlü şekilde ortaya koyan Cumhurbaşkanımızın, sadece onun liderliğinde yaşananlara baktığımızda 3-4 yıldır tüm bu kampanyayı yapanlar ve neticeye baktığımızda ortaya net bir resim çıkıyor. Bu ülkede kim taş üstüne taş koyuyorsa
siyaseten iş, aş üretiyorsa, kim bu millete hizmetkar olup çok çalışıyorsa birileri tarafından spesifik somut bir merkez tarafından hep karalama yönünde bir operasyona tabi tutuluyor. Peki bunun bir kıymeti harbiyesi var mı? Sıfır. Millet tarafından da toplum halk tarafından da sıfır. Bugünden sonra da ne idiği belirsiz, ipi, tasması, kimin elinde olduğu belli olamayan birileri tarafından siyaseten, ticareten, insanlar üzerinden, kurumlar üzerinden tüm bu yıpratma kampanyalarına gülüp geçeceğiz, eskisinden daha çok çalışacağız, moralimizi, motivasyonumuzu, enerjimizi ülkemizin daha büyümesine, daha demokratikleşmesine daha münhasır medeniyet seviyesine ulaşmasına gayret edeceğiz. Bizler bu ülke sevdalılarıyız. AK Parti bu şuurla, şiarla, bu istikametle kuruldu. Bunun üzerine hizmet etmeye devam ediyor. Böyle olduğu için de toplumsal desteği her geçen gün artarak devam ediyor. Tüm Türkiye olarak, paydaşlarımızla, bu son 4 yılda oynanan tüm oyunları elimizin tersiyle kenara koyarak, toplumun birlik, beraberliğini bozmaya yönelik, 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan bu birlik resmini bozmaya yönelik, tüm fitnelere karşı, manipülasyonlara karşı, resmi çok net okuyup, kimin ne pozisyon aldığını net görmemiz gereken bir süreçle karşı karşıyayız. Bizler 79 milyon, 780 küsur bin kilometrekarelik Türkiye resmini bu çerçevede ortaya koymak zorundayız. Çünkü sadece AK Parti’ye oy verenlere değil 79 milyonun tamamına sorumluluğumuz var. Nitekim bunu sokağa çıkarak gösterdiler.”
Konuşmaların ardından Bakan Ömer Çelik ve Bakan Berat Albayrak, protokol üyeleri ve Enerjisa yetkilileriyle çağrı merkezinin açılış kurdelesini kesti.
Törenin ardından Bakan Albayrak, çağrı merkezine gelen bir telefonu cevaplayarak, bir vatandaşla sohbet etti.
Açılış törenine, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz ve Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.