KARS (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bayram ziyareti için baba ocağı Kars’ın Kağızman ilçesine geldi.
Yoğun bir kalabalık tarafından ilçe girişinde karşılanan Ahmet Arslan, pazar meydanında kurulan bayramlaşma alanında kendisini bekleyen hemşehrileriyle tek tek bayramlaştı. Bakan Arslan’a Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey kurum amirleri ve partililer de eşlik etti.
Bayramlaşmanın ardından konuşan Bakan Ahmet Arslan, "Ak Parti hükümeti olarak doğu ve güneydoğu illerimize ciddi yatırımlar planlıyoruz. Artık doğudan batıya göç değil batıdan doğuya göçler olacak. Kuracağımız cazibe merkezleri ile bunların bir tanesi Kars olacak. Fabrikalar iş alanları bu gibi birçok yatırmalarla istihdam sağlayıp gençlerimizin işsizlik sorunu çözeceğiz. Sağlık, eğitim, ulaşım alanındaki hizmetlerimiz ortada. Hamd olsun hiçbiri sözde kalmadı, bunlar da kalmayacak" dedi.
Kağızman’ın meşhur kaysısından basın mensuplarına ikram eden Bakan Arslan "Doğu kıymetli bir hazine. Bizde AK Parti olarak bu hazineyi işleyeceğiz" diye konuştu.
Bakan Arslan daha sonra babası Süleyman Arslan’ı ziyaret ederek elini öpüp bayramını tebrik etti. Baba Süleyman Arslan "Oğlum hakkımı fazlasıyla ödedi. Devletine yararlı biri olarak ondan bir isteğim daha var. Kars Lojistik Merkezi ve Bakü-Tiflis Boru Hattı bu iki hizmet ilimize gelirse çok faydalı olacak" dedi.
Bunun üzerine Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Babamın isteği aynı zamanda bütün Kars’ın isteğidir. İnşallah 2 yıl içerisinde bu projelerde tamamlanmış olacak" diye konuştu.
Arslan, annesinin kabrini de ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.