Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Danıştay’ın okul yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelikle ilgili yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda illere yazı gönderdiklerini söyledi. Danıştay kararı doğrultusunda yapılması gerekenleri illere ilettiklerini belirten Avcı, “Bakanlık olarak hukuken ne yapmamız gerektiği konusunda da hukuk müşavirliğimiz gerekli çalışmayı yapıyor.” dedi.

Ankara Mitat Enç Görme Engelliler Okulu'nda 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla düzenlenen törene katılan Bakan Avcı, öğrencilere hem karne, hem de 'Daisy kitap okuma, dinleme ve ses kayıt cihazları' dağıttı.

Avcı tören sonrası gazetecilerin "Danıştay’ın okul yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelikle ilgili yürütmeyi durdurma kararının sistemi nasıl etkileyeceği" sorusu üzerine şu cevabı verdi: "Konuyla ilgili olarak bütün illere bugün itibarıyla yazıyı gönderdik. Yürütmenin durdurulması kararı doğrultusunda yapılması gerekenleri, illere resmi yazıyla bildirdik. Onun dışında, bu karardan kimlerin ne kadar, nasıl etkileneceği ve Bakanlık olarak hukuken ne yapmamız gerektiği konusunda hukuk müşavirliğimiz gerekli çalışmayı yapıyor. Bu çalışma yapıldıktan sonra size ayrıntılı olarak açıklamayı yaparız." karşılığını verdi.

Avcı, karne dağıtım töreninde okulun öğretmenleri ve öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi, bazı öğrencilerin isteği üzerine imza verdi.