Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 1081 Çaka Bey ve İzmir’in Fethi kutlamaları kapsamındaki İzmir Kitap Günleri, Resim ve Fotoğraf Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Kayadibi köyünde yörükler ve muhtarlarla bir araya geldi. Ziyarette İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da hazır bulundu.

Yörüklerle buluştu

Yörüklerle sohbet eden ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine değinen Bakan Avcı, 16 Nisan’ın Türkiye’nin ayağındaki pek çok prangadan kurtulduğu bir tarih olacağını ifade etti. Bir bölümü basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından Bakan Avcı, Atatürk Kültür Merkezine geçti.

Bakan Avcı, burada 1081 Çaka Bey ve İzmir’in Fethi kutlamaları kapsamındaki İzmir Kitap Günleri, Resim ve Fotoğraf Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. İzmir’in fetih yılı kutlamalarının 2017’den itibaren başlatılacağını hatırlatan Bakan Avcı, “Biz de bu vesileyle bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.