Adalet Bakanı Bekir Bızdağ, “Terörle Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da etkili ve kararlı biçimde mücadele edecektir. AK Parti hükümetleri döneminde de mücadele her boyutuyla yapılmıştır" dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda dün akşam milletvekillerinin sorularını cevaplayan Bakan Bozdağ, terörle mücadele konusunda, "Bütün Cumhuriyet hükümetleri samimi şekilde mücadele etmiştir. Her Cumhuriyet hükümeti elindeki imkanlar ölçüsünde terörü sona erdirmek, kanı durdurmak, Türkiye’de huzur ve barışı tesis etmek için bir yandan güvenlik politikaları, diğer yandan başka alternatifler üzerinde samimiyetle çalışmıştır. Bir hükümeti, bir hükümetin bakanını teröre destek olduğu, ’teröre destek verdi’ şeklinde suçlama doğru bir yaklaşım değil, insaflı, hakkaniyetli yaklaşım değildir" ifadelerini kullandı.
Askere, polise kimin silah sıktığını soran Bozdağ, "PKK’nın teröristleri, DAEŞ’in teröristleri, başkaca eli kanlı terör örgütlerinin eli kanlı canavarları camileri patlatıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da etkili ve kararlı biçimde mücadele edecektir. AK Parti hükümetleri döneminde de mücadele her boyutuyla yapılmıştır" dedi.