Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat il kongresinde, "Sayın Başbakanımız Harun Lekesiz kardeşimize ‘yeni dönemde Yozgat’ta yine seninle yola devam edeceğiz, diye sizlere onu emanet edip, Yozgat’a gönderirken, hedefte koymuştu. Yüzde 70 yapacak ve 4-0 ile yoluna devam edecektir." diye mevcut il başkanına destek konuşması yapması diğer adayın tepki göstermesine neden oldu.

Yozgat Bozok Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Yozgat 5’nici Olağan Kongresi'ne; Bozdağ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve partililer katıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada son günlerde yayınlanan anketlere değindi. Bozdağ, "Şimdi anketler yayınlanıyor. Bazı partilere yakın, bazı medya organlarına yakın şirketler anketler yayınlıyorlar, AK Parti'nin oylarında büyük düşüş var, falanca partinin oylarında patlamalar var. Ben diyorum ki, bu anketçilere, siz hep anket yayınladınız bütün seçimler öncesinde AK Partiyi düşen, kaybeden, kaybedecek olan partiler olarak gösterdiniz, peki ne oldu? Seçimde vatandaşımız manşetin büyüğünü attı, bu anketçilerin her birerini tekzip etti, yalanladı. Onun için 2015’te inşallah bu anketçileri bir kez daha milletimiz sandıkta yalanlayacaktır. Ondan yana hiçbir endişem yok. Kurmaca anketlerle, sahte anketlerle sipariş anketlerle, milletin istikametini değiştirmek isteyenler boşuna uğraşıyorlar. Milletin istikameti sahte anketlerle değişmez, Türk milletinin gönlüne yazdığını anketçilerin anketleriyle gönlünden çıkarıp atmaz, bunu görmeleri lazım ama görmüyorlar. Neden görmüyorlar biliyor musunuz? Bilmediklerin den değil, emin olun cin gibiler, her şeyi çok iyi biliyorlar Ama hesap başka. Acaba bir tane vatandaşın AK Parti'ye giden oyuna mani olabilir miyiz düşüncesiyle, bunu yapıyorlar." diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuşmasının sonunda mevcut il başkanını işaret ederek destekte bulunması, diğer aday Zekeriya Avşar ve Avşar'ı destekleyen partililerin tepkisini çekti. Bozdağ, "Sayın Başbakanımız Harun Lekesiz kardeşimize ‘yeni dönemde Yozgat’ta yine seninle yola devam edeceğiz, diye sizlere onu emanet edip, Yozgat’a gönderirken, hedefte koymuştu. Yüzde 70 yapacak ve 4-0 ile yoluna devam edecektir." diye destek verdi. Konuşmaların ardından mevcut İl Başkanı Harun Lekesiz ve eski il başkanlarından Zekeriya Avşar, listelerini divana sundu. Ancak divan başkanı Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Zekeriya Avşar’ın listesinde eksikler olduğu gerekçesiyle listeyi kabul etmedi. Bunun üzerine kürsüye gelen Zekeriya Avşar, listede eksiklik olmadığını, listenin partiler kanununa uygun olduğunu ve divanın yanlı tutum sergilediğini ve kanunları bilmeden divanı yönettiklerini söyledi. Avşar, hiçbir seçimde divan ve konuşmacıların 'il başkanım' diye adres gösteremeyeceğini taraf tutamayacağını kaydetti. Uzun süre yaşanan tartışma sonunda Divan Başkanı Kaçar, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşüp, listeyi tekrar kabul ederek, oylamaya geçildi.