Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’de bir iç savaş yok. Bunu kalın kalın bir şekilde çizmek istiyorum. Türkiye’de terörle mücadele var. Terörle etkin bir mücadele veriyor dedi.
Bakan Bozdağ, Anayasa Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularına cevap verdi. Dosyaların çoğaltılarak parlamentoya gönderilmesi talimatı verildiği iddialarına ilişkin olarak Bakan Bozdağ, iddiaların gerçeğe dayanmayan yaklaşım olduğunu ve kimsenin böyle bir talimat vermediğini kaydetti. Bozdağ, “Adalet Bakanının doğrudan talimat vermesi söz konusu değildir. Cumhuriyet savcısını aradım diye benim hakkımda da iki fezleke hazırlandı” ifadelerini kullandı.
Dolmabahçe’deki görüşmelerin bir mutabakat değil, görüşme olduğunu belirten Bozdağ, “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız herkesin açıklamaları var, Mahir Ünal’ın açıklamaları var. Ortada mutabakat yok, görüşmeler var ve sonrasında heyetlerin kendi görüşlerini açıklaması var” şeklinde konuştu.
Bakan Bozdağ şunları kaydetti:
“Türkiye’de bir iç savaş yok. Bunu kalın kalın bir şekilde çizmek istiyorum. Türkiye’de terörle mücadele var. Terörle etkin bir mücadele veriyor.”
Dokunulmazlık teklifinin anayasaya aykırı olmadığını kaydeden Bozdağ, “Teklif anayasaya geçici madde eklenmesini öngörmektedir. Geçici madde de olsa anayasa maddesidir, anayasaya aykırılık iddiası doğru değil, anayasanın kendisiyle bağdaşmaz. Anayasa Mahkemesi’ne taşındığı zaman mahkeme şekil olarak denetleyecektir. Geçici madde konularak bazı noktaların uygulanamamasına ilişkin maddeler var. Eşitlik ilkesine aykırılık da yok. Dosyası olan bu kapsamda, dosyası olmayan herkes ise kapsam dışında, eşitlik ilkesine aykırı bir durum olmadığını ifade ediyorum” dedi.