Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TÜSİAD’a yaptığı ziyaretle ilgili olarak, Önümüzdeki dönemde birlikte atacağımız adımlar bakımından da bir ortak zemin oluşturduk TÜSİAD’ın katkıları eskiden olduğu gibi bugün de yoğun bir şekilde devam edecektir dedi.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TÜSİAD Başkan Vekili Ali Koç ile TÜSİAD’da bir araya geldi. Basına kapalı geçen görüşmede Bakan Bozkır ile Koç Türkiye’nin AB süreci ve vize anlaşmasıyla ilgili görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Görüşmenin ardından AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır gazetecilerin TÜSİAD’a yaptığı ziyaretle ilgili sorusuna, “TÜSİAD Türkiye’nin çok önemli güzide bir kuruluşudur. Yatırımların ve istihdamın çok büyük bir bölümü TÜSİAD tarafından sağlanır. STK olarak da çok önemli bir kuruluştur. AB sürecinin başından itibaren bu günlere gelinirken sürekli olarak destek vermiş ve kendi imkanlarını da bu sürecin ilerlemesi için kullanmış önemli bir kuruluşumuzdur. Dolayısıyla bugün bu içinde bulunduğumuz noktada sayın Ali Koç Başkanvekili başkanlığındaki yönetim kuruluyla çok ciddi görüşmeler yaptık. Süreç nasıl işliyor ve vize konusunda neler atılıyor. İngiltere’nin çıkması durumu, gümrük birliğinin güncellenmesi, Kıbrıs müzakereleri, fasılların açılması gibi çok önemli konularda görüş terapisinde bulunduk. Benim bakımından yararlı oldu. Sanırım önümüzdeki dönemde birlikte atacağımız adımlar bakımından da bir ortak zemin oluşturduk TÜSİAD’ın katkıları eskiden olduğu gibi bugün de yoğun bir şekilde devam edecektir” dedi.
“DEVLETİMİZİN VE HÜKÜMETİMİZİN SON DÖNEMDEKİ YAKLAŞIMINA TAMAMEN MUTABIKIZ”
TÜSİAD Başkanvekili Ali Koç, “Türkiye’nin AB üyeliği TÜSİAD’ın öncelik konularından birisidir. Bu sadece bizim ülkemizin geleceği açısından değil, Avrupa’nın geleceği açısından da önemli bulduğumuz için çokta öncelik haline getirilmiştir. Bugüne kadar süreç yavaşlamıştı. Son dönemde sürecin hızlanması, tekrar güncellenmesi ve olumlu mesajların verilmesi fazlasıyla heyecanlandırmış ve motive etmiştir. Sayın bakanımızın ziyaretinde de hepimizin üzerine sorumluluk düştüğü için TÜSİAD olarak neleri daha fazla yapabiliriz. TÜSİAD’ın bildiğiniz gibi AB’de ciddi bir kabul saygısı söz konusudur. Burada hepimiz aynı gemide isek bizim üstümüze düşen sorumlulukları nasıl yerine getirebiliriz ve nasıl mesajlar vermeliyiz. Bu bağlam da görüşmelerimiz oldu. Bizlerde devletimizin ve hükümetimizin son dönemdeki yaklaşımına tamamen mutabıkız. Aynı şekilde iade edilme konusunu da düşünüyoruz. Bu yaz sözler verilmiştir. Sayın Bakanımız da doğru istikamette gidiyordu ve inşallah AB tarafında da sözler tutulduğu zaman bu üyelik sürecinde yepyeni bir sayfa açılacaktır. Bu Türkiye’nin batı angajmanı tarafından da son derece önemlidir diye düşünüyorum. Daha gidecek çok yolumuz var ama çok doğru olumlu adımlar atıldığını yaşayarak görüyoruz. Bu da bizi fazlasıyla mutlu ediyor inşallah bizim de çorbada bir tuzumuz olur diye konuştu.