Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Hassan Mahmood Ali ve Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani ile ayrı ayrı bir araya geldi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Toplantısı vesilesiyle bazı ikili görüşmeler de gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Hassan Mahmood Ali ile bir araya geldi. Görüşmede, karşılıklı üst düzey temas, ziyaret ve yatırımların arttırılması, iş forumu ve Karma Ekonomik Komisyon gibi mekanizmaların işletilmesi gerektiği vurgulandı. TİKA’nın Bangladeş’teki çalışmalarının yaygınlaştırılabileceği hususunun gündeme geldiği görüşmede ayrıca, savunma sanayi konularında işbirliğinin arttırılabileceği hususu ve askeri alanda işbirliğinin sürdürülebileceği vurgulandı.
Bakan Çavuşoğlu ayrıca, Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani ile bir görüşme gerçekleştirdi. Afganistan Dışişleri Bakanı, Afganistan’daki güvenlik durumu ve son siyasi gelişmeler hakkında bilgi verdi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Afganistan’a yönelik kalkınma projelerini devam ettirdiğini vurguladı. Bakan Çavuşoğlu ayrıca, Afganistan Cumhurbaşkanı Ghani’nin Aralık ayında Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaretin çok verimli geçtiğini ve bu ziyarette alınan kararların takibinin yapılması gerektiğini ifade etti. Görüşmede ayrıca, terörizmle mücadele konusunda işbirliği yapılması hususunun önemi vurgulandı.