Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, anneler evlatlarının geleceğini, toplumun geleceğini hazırlarken, evlatların ise annelerinin bir an öne mezarla buluşması konusunda gayret içerisinde oldukları gibi bir durumun yaşandığını söyledi.

Ankara’da bir otelde düzenlenen ‘Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi’ projesinin açılış töreninde konuşan Bakan Faruk Çelik, tarih boyunca toplum içerisinde en kutsal ve en temel görevi üstlenen anneler ve annelikle şereflendirilen kadınların modern çağla birlikte gerek çalışma halatında gerekse sosyal hayatta yer bularak birçok zorlu görevi daha omuzlama durumuyla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekti. Çelik, "Kadınlar bir yandan üstlendikleri görev başarıyla ve özenle yerine getirirken diğer yandan da şefkatle ve özveriyle evlatlarını yetiştirmenin gayreti içinde olmuşlardır." dedi.

'ANNELİK GELECEĞİ İNŞA ETMEK DEMEKTİR'

"Esasen annelik 7 gün 24 saat gece gündüz demeden geleceği inşa etmek demektir." diyen Bakan Faruk Çelik şunları dile getirdi: "Hem bireyin, evladım, çocuğun geleceğini inşa etmek hem ailenin geleceğini inşa etmek, aslında hem de toplumun geleceğini inşa etmek gibi son derece önemli bir görev ve sorumluluk. Hep ifade edilir; tabii ki tüm annelerin ortak gayesi bu. Ama anneler evlatlarının geleceğini hazırlarken, toplumun geleceğini hazırlarken, evlatlar ise annelerinin bir an öne mezarla buluşması konusunda gayret içerisindedirler. Arada o kadar büyük fark var ki. Annelik görevini dikkate aldığınız zaman bin bir türlü meşakkatle gelecek inşa ediliyor. Ama diğer taraftan bu meşakkatle büyütülen evlat onun belki de işte son demlerinde 'evlatlık görevini yapıyorum' diye zannediyor ama aslında bir uğurlayış anlamındaki bir görevi üstleniyor. Onun için iki görev arasında çok büyük bir farkın olduğunu unutmamak gerekiyor. Elbette en kutsal vazifeyi yerine getirirken kadınların toplumdaki diğer görevlerinin, rollerinin de güçlendirilmesi gerekiyor."