Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Bu yılki varlığımıza bakarsak 3 milyon 700 bin küçükbaş, bir milyon 200 bin büyükbaş hayvanımız var. Herhangi bir bu konuda noksanlık söz konusu değil. Spekülatif değerlendirmelere konu olacak hiçbir şey söz konusu değildir” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, “65. Hükümetin İlk100 Gün” toplantısına katıldı. Başbakan Yıldırım, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bir hayvan varlığının yeterli olup olmadığı konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten bilgi aldı.
Hayvan varlığının yeterli olduğunu kaydeden Bakan Çelik, “Bu yılki varlığımıza bakarsak 3 milyon 700 bin küçükbaş, bir milyon 200 bin büyükbaş hayvanımız var. Herhangi bir bu konuda noksanlık söz konusu değil. Spekülatif değerlendirmelere konu olacak hiçbir şey söz konusu değildir” diye konuştu.
Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, “Bu bayram kurbanlık yerlerini sıkı kontrol altına alalım. Vatandaşa fazla fiyat çekmesinler. Oralara da bir göz kulak olursanız bayram öncesi iyi olur” ifadelerini kullandı.