AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasındaki koalisyon görüşme heyetinde yer alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, görüşmenin hemen ardından yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını söyledi. Çelik, “Şu anda Türkiye’de koalisyon kurulamamasının, birlikte yönetim anlayışı noktasında siyasi partilerin 7 Haziran’dan sonra organize olamamalarının, yeni duruma adapte olamamalarının getirdiği bir sorunla karşı karşıyayız. 45 günde bu işi beceremedik. Hep beraber beceremedik, siyasi partiler burada.” dedi.

Çelik, Habertürk TV’de katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dün MHP ile yapılan koalisyon görüşmeleri sonrası ifadesinin yanlış anlaşıldığını belirten Çelik, “Yoğun bir hücum ile karşı karşıya kaldık. 17.30’da Sayın Başbakan basın açıklaması yapacak. Biz de asansöre binip genel merkeze doğru hareket etme noktasındayız. Asansörün kapısı kapanırken Sayın Başbakan çok önemli açıklamalar yapacak dedim. Asansör kapandı. Biz devam ettik. Bu çok önemli açıklamalar, çok güzel açıklamalara dönmüş. Birçok yorumlara neden oldu. Piyasaları manipülasyona kadar uzanmış.” açıklamasında bulundu.

“45 GÜNDE BU İŞİ BECEREMEDİK, HEP BERABER BECEREMEDİK”

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘başkanlık sistemi konusunda referanduma gidelim’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Çelik şunları kaydetti: “Başkanlık ile ilgili bir seçime gitmiyoruz ki şu anda. Şu anda Türkiye’de koalisyon kurulamamasının, birlikte yönetim anlayışı noktasında siyasi partilerin 7 Haziran’dan sonra organize olamamalarının, yeni duruma adapte olamamalarının getirdiği bir sorunla karşı karşıyayız. 45 günde bu işi beceremedik. Hep beraber beceremedik, siyasi partiler burada. Bu kadar gayret edilmesine rağmen olamadı.”