Mazot fiyatı çiftçi için yarı yarıya düşünce, Bursalı çiftçiler, teşekkür etmek için traktörleriyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakın Faruk Çelik’in yolunu kesti.
Bursa’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakın Faruk Çelik’in, İstanbul’a hareket ettiği sırada Dürdane köyü mevkiinde 150 kadar çiftçi tarafından yolu kesildi. Teşekkür pankartlarını gören Bakan Çelik, korumalarına talimat vererek köylülerin bulunduğu şeride geçti. Burada köyülerle görüşen Çelik, traktöre binip köylülerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra traktör üzerinden köylülere seslenen Bakan Çelik, “Türkiye’nin dört bir yanında tarımın çiftçinin sıkıntılarını konuştuk. Bunları konuşma noktası da bırakmadık. Özellikle tarımdaki girdiler mazot ve gübre başta olmak üzere ciddi bir çalışma yaptık. 2017 yılında ekilen ne varsa destekleri ve mazot desteği devlet tarafından ödenecek. Bunun haricindeki destekler havza bazlı olacak. Yani Dürdane köyünde ne ekilecek bunların tamamı belirlenmiş olacak. Pazartesi gününde itibaren bunların ne olduğu duyulacak” diye konuştu.
Bundan sonra bilinçli çiftçilik yapılacağını belirten Bakan Çelik, “Ektim aldım. Verimi az oldu. Satıldı, satılmadı. Değil de, neye ihtiyacımız varsa onu ekeceğiz. İnşallah daha değerli satacağız. Helal rızkı peşinde koşan çiftçimize destek olmaya çalışacağız. Sizler de ambarları dolduracaksınız. İnşallah hep beraber memleket olarak zengin olacağız” dedi.
Bakan Çelik çiftçilerin yanından ayrılmadan önce kendisine hediye edilen meyve sepetini basın mensuplarına dağıttı.