Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Nevşehir ziyaretinde akşam yemeğinde iş adamları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Nevşehir’de bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmasının ardından akşam yemeğinde İl Emniyet Müdürlüğü Topuzluhan Tesislerinde iş adamları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Bakan Elitaş yaptığı konuşmada, “Avanos bölgemizden üretilen el işçiliği, alın teri göz nuru çok güzel şeyler. Bir de kabak çekirdeği var. Kabak çekirdeğini söyleyince başkan dedi ki arabaya bir çuval kabak çekirdeği yükleyelim. Ama ben yemek için değil reklamını yapmak için istedim. Yine kabak çekirdeği her Nevşehir’e geldiğimde isteyeceğim. Medyada bunu yayınlasın. Nevşehir’in kabak çekirdeği meşhur” diye konuştu.
Yemeğin ardından Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce günün anısına Bakan Elitaş’a çini tabak hediye etti. Ürgüp Ticaret Odası tarafından ise Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’a teşekkür plaketinin yanı sıra kabak çekirdeği hediye edildi.
“HER TARAFTA KABAK ÇEKİRDEĞİ OLUR AMA BURADAKİ LEZZETİ BULAMAZSINIZ”
Kabak çekirdeği hediyesini gören Bakan Elitaş, “İstemesem kabak çekirdeği gelmeyecekti anlaşılan. Ama sonradan geldi. Yani tereciye tere satmak zor ama ben basın için konuşuyorum. Bu kabak çekirdeği özel olarak kavrulan kabak çekirdeği. Her tarafta kabak çekirdeği olur ama buradaki lezzeti bulamazsınız” şeklinde konuştu.