Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ‘Hayır’ diyenlere kapılarını açıp, ‘evet’ diyenlere kapıları kapatan ülkeleri lanetleyip kınadıklarını söyledi. Bakan Elvan, "Ana muhalefet her şeye ‘hayır’ diyor, çünkü dertleri millet değil, dertleri başka, demokrasiyi de özümsemiş değiller, demokrasiyle bütünleşseler halkla bütünleşirler" dedi.

Bakan Elvan, Antalya ziyareti kapsamında Büyükşehir Belediyesinin Kepez ilçesi Varsak Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Doğu Çevre Yolu 2’nci etap temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Elvan, bir belediye başkanının çok çalışması ve halkını düşünmesi halinde başarılı olacağının altını çizdi.

"Sözlerimin arkasındayım"

Son 14-15 yılda milletin hizmetkarı olmak için çalıştıklarının altını çizen Bakan Elvan, "Ağzımızdan çıkan her sözü gerçekleştirdik. Bir yatırım yarım kalmaz. Çürük temel yoktur başkalarında olduğu gibi. Ne söz verdiysem sözlerimin arkasındayım. Bunları gerçekleştirmek boynumun borcudur. 15 yılda Antalya önemli mesafeler katetti. Ara dönem yaşadık, belki Antalya çok daha farklı olacaktı" diye konuştu.

Yatırımların yapılmasında istikrarın önemli olduğunu kaydeden Bakan Elvan, "Ülkemizin yatırımını 4 kat arttırdık. Dünya yeniden dizayn ediliyor. Eğer güçlü hükümete sahipseniz hem içeri hem de dışarıda gücünüzü hissettirip yeni dünya düzeninde iyi bir konum alırsınız. Bürokrasiden sürekli şikayet ediyoruz. Dinamik yapıda güçlü bir hükümetin devamının sağlanması gerekir. Biz güçlü bir hükümete sahibiz ama bugünü düşünmüyoruz, Recep Tayyip Erdoğan, başbakanımız, biz de faniyiz. Bugün varız yarın yokuz. Türkiye’nin geleceğini garanti altına alacak, koalisyon dönemlerinin asla yaşanmayacağı güçlü hükümetlerin iş başında olacağı sürece girmek istiyoruz. Ülkemizin daha hızlı kalkınması için 2013, 2071 hedefini koyduk, bu hedeflerimize mutlak suretle ulaşmak istiyoruz. Güçlü Türkiye için istikrarın devamı için anayasa değişikliğini zaruri görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Biz bugüne kadar halkımızın istediği ve halkımızın ihtiyacı olan hiçbir şeye ‘ hayır’ demedik hep halkımızdan yana olduk" diyen Bakan Lütfi Elvan konuşmasına şöyle devam etti:

" Hep ‘evet’ dedik. Ana muhalefet köprü yapıyoruz ‘hayır’, yüksek hızlı tren yapıyoruz ‘hayır’ diyorlar. Otoyollar yapıyoruz karşı çıkıyorlar. Yasal düzenlemeler yapıyoruz, yine ‘hayır’ diyorlar. Çünkü dertleri millet değil, dertleri başka, demokrasiyi de özümsemiş değiller. Demokrasiyle bütünleşseler halkla bütünleşirler. Biz sizden 16 Nisan’da güçlü bir destek bekliyoruz. Hayır kampanyasında olanlar oldukça yüksek. Kimler hayır diyor, FETÖ, bölücü terör örgütü, Almanya, Belçika, Hollanda Avusturya yönetimi hayır diyor. Bu ülkeler kapılarını ‘Hayır’ diyenlere açıyor, ‘evet’ diyenlere kapatıyor. Kınıyoruz, lanetliyoruz. Antalya Avrupa’daki o hayır diyenlere cevabını verecektir"

"Şehiriçi trafiği rahatlatacak"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, şehrin doğusundan batısına, batısından doğusuna geçmede trafik açısından yoğunluk yaşandığını belirterek, "Antalya’da çevre yolları çok önemlidir. Kuzey Çevre yolunun yapımı devam ediyor. Bugün temeli atılan yol hem çevre yolu transit taşımacılık hem de şehir içi trafiğin rahatlamasını sağlayacak. Antalya’da Türkiye’ye örnek olacak projeler başarıyla yürütülüyor" ifadelerine yer verdi.

"15 kilometresini belediye yapacak"

Doğu Çevre yolunun 5 kilometrelik bölümünün açıldığını aktaran Başkan Türel, "23 kilometrenin ilk 5 kilometresini açmıştık. Geri kalan 15 kilometrelik kısmı halledildi, 3 kilometrelik bölüm ise karayolları tarafından yapılacak. Bu hizmetler kolay olmuyor. Kolay olsaydı, bizden önceki arkadaşları bu işleri neticeye götürürdü. Bizden önceki belediye başkanı ‘Bu yolu, karayolu yapsın’ demişti. Bu yolun 20 kilometrelik bölümünü belediye olarak biz yapıyoruz, çalışınca oluyor. Kuruvaziyer liman ve 3’üncü etap raylı istem projesini de tamamladık. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından izin alındı. Kalkınma Bakanlığından nihai onay gerekiyor. Antalya’nın proje evraklarını başkasına bırakmam, Ankara’da kendim teslim ederim. Evrak memuru gibi bakanlarımızın yanına girerim. Her iş onurlu ve değerlidir" diye konuştu.

"Süleyman Demirel Bulvarı asfaltını yeniliyoruz"

Antalya’daki birlik ve beraberliğin en büyük kazançları olduğunu dile getiren Türel, "Yıllardır Kepez’in çözülemeyen sorunlarını çözüyoruz. Varsak imar planı çözüldü. Artık bu konu gündemimizden çıkıyor. Süleyman Demirel Bulvarı’nda çok önemli yatırım yaptık. İş makinesinin içinden geçebildiği yağmur suyu drenaj kanalları yaptık. 100 milyonluk bir yatırımdı. Yeraltında bir hizmet olduğu için çabukça unutuluyor. Geleceğimiz için bu yatırımları yapmak zorundayız. Siyasi bir beklenti olmanda yapmak zorundayız. Varsak eski belediyesinden itibaren 5 kilometrelik duble yolu kaymak gibi asfalt yapacağız" dedi.

Raylı sistem

"Raylı sistem değer katan bir projedir" diyen Türel, "Varsak’ta refah artıyor, zenginlik geliyor. İş kapıları açılıyor. 3’üncü etap raylı sistemle Varsak eski beleyenden, Sakarya Bulvarı, otogar kavşağını yeraltından geçerek, üniversiteden adliyeye, Eğitim ve Araştırma Hastanesinden nostalji tramvayına bağlayacağız. 28 kilometrelik raylı sistem hattını 800 milyon TL’lik yatırımla Antalya’ya kazandıracağız" ifadelerini kaydetti.

"Evet’ dediklerine şahit olmuyoruz"

Doğu Çevre yolunu 100 milyonluk bir yatırım ayırdıklarını kaydeden Türel, "Bizden önceki dönemde yeni belediye binamız, çürümeye bırakıldı, deniz otobüsünü Antalya-Kemer arasında götürüp getiremediler. 33 bin kişilik stadyum, 10 bin kişilik salon çoktan bitmiş olacaksı istikrar bozulmasaydı. Bunlar istikrara bağlı olan gecikmelerdir. ‘Hayır’ dedi hiç ‘evet’ dediklerine şahit olmuyoruz. Bu sürekli ‘hayır’ diyenler iyi ki nikah masasında ‘evet’ demeyi başarmışlar. Bütçesi hazır, projesi hazır o dönemin belediye başkanı köprülü kavşakla ‘hayır’ dedi. Batı çevre yolu 5 sene boyunca imar planını yapmadıkları nedeniyle gecikti. Biz geldik yaptık. Bunu da istikrar sonucu sapladık" dedi.

Referandum süreci

Türkiye’nin önünde bir 16 Nisan imtihanı olduğunun altını çizen Türel, "Türkiye’nin istikrarı çok önemli. Artık Türkiye’de bu istikrarla koalisyon tarihe karışıyor. İstikrar korunacak. Koalisyon dönemlerinin ardından ülke iki misli büyümüş. Çok önemli bir viraj döneceğiz. Güçlü Türkiye olmamızı istemeyenler ‘hayır’ politikası yapıyor. Almanya’nın devle televizyonu ‘hayır’ politikası yapıyor. Ama dert başka, Hollanda’da gördük, benzerlerini yaşadık. Türkiye’de ‘hayır’ çıkması için yurt dışındaki ülkelerin siyasileri büyük bir gayret sarfediyor. Mutlu aile birlikteliği de ‘evet’le başlıyor. ‘Hayır’cı zihniyet bu alışkanlığı değişmiyor. 16 Nisan’da bu istikrarsızlık tarihe gömülecek" ifadelerine yer verdi.

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2014 yılından bu yana Varsak’ta çok büyük bir değişim ve dönüşümü Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kepez ilçesinde kalabalık bir nüfus yaşadığını aktaran Tütüncü, "Halı altına ötelenen sorunları çözüyoruz. Varsak’ın imar sorunlarının çözümü noktasında çalıştık. Varsak’ta çok güzel bir şehir doğuyor. Yağmur suyu hattı vatandaşımızın sorunlarını çözdük. Bu drenajla Süleyman Demirel Bulvarı’nda su taşkını yaşamadık. Temeli atılacak olan Doğu Çevre Yolu, bölgenin önünü açacaktır. Yen, yatırımlarla bölgemiz daha da güzelleşecek. El ele vermenin somut hizmete nasıl dönüştüğünü hep birlikte görüyoruz" diye konuştu.

Törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmaların ardından, Korkuteli kavşağından havalimanına kadar uzanan Doğu Çevre Yolunun temeli atıldı. Bakan Elvan, ardından Süleyman Demirel Bulvarı’nın asfalt yenileme çalışmasının startını verdi.