Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 15 Temmuz’da Türk halkının demokrasi ve İstiklal mücadelesi vererek dimdik ayakta durduğunu belirterek, “Bu millet hiçbir zaman, hiçbir şekilde kendi iradesini başka bir yönetime, başka bir anlayışa asla teslim etmeyecektir” dedi.
Bakan Elvan, Mersin’de partisinin İl Başkanlığı’nca düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Parti binasına gelişinde coşkuyla karşılanan Elvan, burada yaptığı açıklamada tüm Mersinlilerin ve Türk milletinin Kurban Bayramı’nı kutladığını söyledi. Türkiye olarak önemli bir süreçten geçtiğimizin altını çizen Elvan, iki bayram arasında ülkenin 15 Temmuz darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını hatırlattı. Bu dönemde Türk halkının demokrasi ve istiklal mücadelesi vererek dimdik ayakta durduğunu vurgulayan Elvan, "Ben buradan hepinize teşekkür ediyorum. Yaklaşık 3 hafta süreyle gece gündüz o meydanları doldurdunuz, milli irade dışında asla hiçbir güce izin vermeyeceğinizi tüm dünyaya beyan ettiniz. Kim ne söylerse söylesin, kim ne yaparsa yapsın, şundan emin olunuz bu millet hiçbir zaman, hiçbir şekilde kendi iradesini başka bir yönetime, başka bir anlayışa asla teslim etmeyecektir. Milli irade dışında hiçbir şeyi kabul etmeyecektir. Bunu sizler tüm dünyaya gösterdiniz. ’Olmazsa olmaz demokrasidir, milli iradedir’ dediniz" ifadelerini kullandı.
"FETÖ bitti, bu kez sahneye bölücü terör örgütleri çıktı"
FETÖ darbe girişiminin ardından bu kez sahneye yine bölücü terör örgütü ve DAEŞ’in çıktığını kaydeden Elvan, şöyle devam etti:
"Bunların birbirinden farkı yok. Ha FETÖ, ha PKK, ha DAEŞ. Bu terör örgütlerinin her birisi aynı kapıya, aynı yere hizmet eden örgütlerdir. Bunların her birisi maşa. Buradan o maşayı tutanlara da seslenmek istiyorum; siz ne yaparsanız yapın, biz ’inadına milli irade’ diyeceğiz, ’inadına vatanın birliği, bütünlüğü’ diyeceğiz ve inadına bu terör örgütlerine yönelik mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne zamana kadar? Onların kökleri kazınıncaya kadar bu mücadele sürecek."
"Bunların ne dini ne de imanı var"
Bu örgütlerin ne dini, ne imanı ne de bayramı olduğunu dile getiren Elvan, "Bugün Van’da yine bir patlayıcı, yine bir saldırı. Bu terör örgütlerinin ne dini var, ne imanı var, ne vatan sevgisi ne de millet sevgisi var. Bunların hizmet ettikleri yerler var. İşte bizim mücadelemiz devam edecek. Onlara karşı da devam edecek, o dış mihraklara karşı da devam edecek. O terör örgütlerine, o maşalara karşı da devam edecek. Mücadelemiz sürüyor, kimsenin şüphesi olmasın, Allah’ın izniyle köklerini kazıyacağız. Ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını, büyümesini istemeyen bu dış mihraklar, iç mihraklarla birlikte Allah’a çok şükür seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bileğini bükemediler, bükemeyecekler. Ülkemizin kalkınmasını, gelişmesini istemeyenler ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. İşte siz 15 Temmuz akşamı tüm dünyaya örnek oldunuz. Bu milletin demokrasi aşığı olduğunu, bu milletin milli irade aşığı olduğunu tüm dünyaya gösterdiniz. Allah’ın izni ile Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız ile hükümetimizle, milletimizle birlikte sizin güçlü desteğinizle biz büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz. İnadına güçlü Türkiye diyoruz. Türkiye büyüyecek, Türkiye güçlenecek, hiç kaygınız olmasın" diye konuştu.
Bakan Elvan, bir taraftan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da yatırımlara devam ettiklerini belirterek, 1 Kasım’dan bu yana Mersin’e 3 milyar liralık yatırım yapıldığını sözlerine ekledi. Bakan Elvan, AK Parti Mersin İl Başkanlığı’ndaki bayramlaşma programının ardından Mersin Şehitliği’ni ziyaret ederek, şehit mezarlarına karanfil bırakıp dua etti.