Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Düşmanın yapmadığını Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve bu ihanet şebekesi gerçekleştirmiştir. Bu bölücü terör örgütünün daha tehlikeli bir terör örgütü olduğunu herkes görmüştür. Artık buna sempati duyan kişilerin biran evvel bu örgütten uzaklaşması gerekir” dedi.
Kalkınma Bakanı Elvan, darbe girişimi sırasında havadan bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, giriş yaptığı sırada gerçekleştirilen saldırı sonucu eşi ve çocuğuyla birlikte yaralanan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nu tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
“Kısa bir süre içerisinde Türkiye normalleşecektir”
Ziyaretin ardından saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Elvan, “Düşmanın yapmadığını FETÖ ve bu ihanet şebekesi gerçekleştirmiştir. Bu bölücü terör örgütünün daha tehlikeli bir terör örgütü olduğunu herkes görmüştür. Artık buna sempati duyan kişilerin biran evvel bu örgütten uzaklaşması gerekir. Türkiye olarak ciddi bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Bu darbe girişimi, Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve milletimizin dik duruşu ile bu darbe engellenmiştir. Milletimizin demokrasiye nasıl sahip çıktığını hepimiz gördük. 78 milyon vatandaşımız sabahlara kadar sokaklarda darbeye karşı protesto girişimleri ile tüm dünyaya göstermiştir. Basın dünyasına teşekkür ederim. Bu darbe girişim sürecinde son derece dik bir duruş sergilemiştir. Tüm siyasi partilerimiz bu darbe girişimine karşı dik bir duruş sergilemiştir. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın temsilcileri de darbeye karşı dik bir duruş sergilemiştir. Kısa bir süre içerisinde Türkiye normalleşecektir” ifadelerini kullandı.
TBMM’ye düzenlenen saldırıda milletvekili olarak yalnızca Türkoğlu’nun yaralandığını kaydeden Elvan, “Milli iradenin TBMM’de olduğunu göstermek amacıyla Sayın Vekilimiz de o sırada meclise geliyordu. Belki 2-3 dakika erken giriş yapsaydı belki vekilimizi göremeyecektik” diye konuştu.
Türkiye’nin normalleşmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekleyen Elvan, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Darbe girişiminde bulunan ve suç işleyenler baştan aşağı temizleniyor. Gereği neyse yapılacaktır. Milletimiz müsterih olsunlar. Biz kefenimizi giyerek yola çıktığımızı söylemiştik ve aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz.”
Eşi Betül Türkoğlu ve çocuğu Cennet Bala Türkoğlu ile birlikte TBMM’ye giriş yaptığı sırada gerçekleştirilen saldırıda yaralanan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ise, tüm Türk milletinin bütün olarak meselesine sahip çıktığını söyledi. Türkoğlu, TBMM’ye düzenlenen ilk saldırıda yaralandığını belirterek olayı şöyle anlattı:
“FETÖ tarafından örgütlenerek TSK içerisinde konuşlanmış olan bir takım hainler, milli iradeye karşı bir başkaldırı harekatı yaptılar ama derslerini aldılar. TBMM’de milli iradenin temsilcisi olarak çalışmalara devam etmek üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın daveti üzerine oraya gittik. Daha Meclis’e girişte ilk bombalama sırasında eşim ve kızım da yanımdaydı. Böyle bir talihsiz olayla karşılaştık. Hem bombaladılar hem de taradılar. O sırada yaralandık. Şehitte olabilirdik. Canımız vatanımıza feda olsun. Millet varsa biz varız.”