Aydın’da 10. Karaçakal Yörükleri Şenliği’ne katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, efe kıyafeti giydi. Şenlikte gözleme, keşkek ve irmik helvası yiyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ormanları ve dağları Yörüklere verdiğini söyledi.

Şenlikte konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "120 sene önce Karaçakal Yörükleri’nin geldiği yerden geliyorum. Yörük demek, devletine vatanına bağlı gece gündüz çalışan hoş görü sahibi, birlik ve beraberliğini pekiştiren kişilerdir. Yörükler İstiklal Harbi’nde de burada Yunan’a geçit vermedi. Yörük Ali ve diğer efeleri rahmetle minnetle anıyoruz. Ananelerimizi mutlaka yaşatmamız gerekiyor. Aydın’a en büyük yatırım yapan bakan olmaktan mutluluk duyuyorum. Aydın’a 4 miyar TL yatırım yapmışız. Bugün de 261 milyon TL değerinde 43 tesisin temel atma ve açılış törenini yapacağız. Yörük kardeşlerimiz için orman teşkilatına talimat verdim. Dedim ki, bizim Yörükler orman teşkilatının hasmı değil, hısmıdır dedik. Burada fıstık çamı diktik. Bunları taksim ettik. Kura ile bu çamları vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz." dedi.

Konuşmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vatandaşlara 188’er adet fıstık çamının belgesini vatandaşlara verdi. İlk kurayı çeken 80 yaşındaki Güzide Ecer, sertifikasını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun elinden aldı. Bölgede ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak, delice zeytin aşılamasına da destek verileceği belirtildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, buradaki törenin ardından Aydın’daki açılış ve temel atma törenine geçti.

Yenipazar ilçesi Karaçakal Yörük Şenliği’ne katılan Bakan Eroğlu’na Aydın Valisi Erol Ayyıldız, milletvekilleri, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan daire müdürleri ve davetliler eşlik ettiler. Şenlikte, mehteran, halkm oyunları ve zeybeklerin oyunları büyük ilgi gördü.