Amasya’da 107 milyon lira tutarındaki 24 yatırımın müjdesini veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, firma yetkilisiyle işi bir dakika bile geç teslim etmesi halinde ücretsiz okul yapma konusunda el sıkıştı.
Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende 13’ü Devlet Su İşleri (DSİ) ile biri Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan 14 adet yatırımın temelini atıp yine DSİ’ye ait 3, Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM) ait 1 olmak üzere 4 tesisin ise açılışını gerçekleştiren Bakan Eroğlu, temeli atılan bir tesisi üstlenen firma temsilcisiyle görüşerek, “Bitiş tarihi 31 Aralık 2017. Saat 16.59. 2018 yılına kaydığı zaman bir dakika bile kaysa 12 derslikli bir okulu müteahhit firma ücretsiz bir şekilde yapıp teslim edecek. Erken bitirirse takdirname vereceğiz” dedi.
Veysel Eroğlu’nun temelini atıp ve açılışı yaptığı DSİ’ye ait tesislerin hizmete alınması ile 130 bin dekar zirai alana sulama suyu sağlanacak, 2 ilçe, 14 bin 100 dekar alan ve 33 yerleşim yeri ise taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca merasimde DKMP Genel Müdürlüğü tarafından Borabay Gölü Tabiat Parkı’nda yapılacak çalışmaların temeli atılarak, OGM’ye ait ormancılık projelerinin açılışı gerçekleştirdi. Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 13 Eylül 2012 ve 03 Ekim 2013 tarihlerinde Amasya’ya verdiği 178 milyon TL’lik 43 müjdeye ilave olarak 107 milyon lira yatırım bedeline sahip 24 müjde daha verdi. Böylece son 4 yılda Amasyalılara toplam 285 milyon TL’lik 67 müjde vermiş oldu. Müjdeler arasında baraj, sulama tesisi, taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi ve gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri, DKMP projeleri ile otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor.
Törene Amasya Valisi Salih Işık, Ak Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.