Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘’İzmir’in en büyük problem katı atık problemiydi, yer meselesiydi. Yer meselesini çözdük, 350 dekar bir alanı ormandan vereceğiz. Bunların tahsil işlemleri tamamlandı. Çünkü Harmandalı kapasitesini çok aştı, risk var. Başkanımızın bir talebi buydu, bizde çok kısa zamanda yerine getirdik’’ dedi.
Bir dizi program için İzmir’de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, öğleden sonraki programında İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu daha sonra Valilik binasında İzmir’e bakanlığınca yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Selçuk ilçesinde yapılan Efes Antik Kanal Projesi çalışmasını anlatan Bakan Eroğlu, ‘’Selçuk’ta Efes Antik Kanal var. Biz bu kanalı açalım diye karar aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının mensupları, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ‘nün de olmasıyla el birliği ile yapacağız. Denizden itibaren 6 bin 130 metre antik limana kadar açacağız. Turizm açısından çok faydalı bir çalışma olacak’’ diye konuştu.
Valilik ziyaretinin ardından Bakan Eroğlu yürüyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Belediye önünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel ve beraberindeki heyet bakanı karşıladı.
’’BAKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’
Başkan Kocaoğlu’nun makamında yapılan ziyarette konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’’Sayın bakanım hoş geldiniz. Hem kentimize, hem belediyemize çok büyük bir onur verdiniz. Çok teşekkür ediyorum. Bizler Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili dün akşam sevinçli haberi aldık. Teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzde bir engel kalmadı. Zaten ÇED projesini de yapmıştık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na arz edeceğiz. Burada da desteklerini bekliyoruz. Bir an önce başlayacağız. Onun kredi görüşmelerini de yaptım Dünya Bankasıyla, o da hazır. İzmir halkı adına, belediyemiz adına, daha çok Harmandalı’nda yaşayan vatandaşlar adına çok teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.
’’İZMİR’İN EN BÜYÜK PROBLEMİ KATI ATIK TESİSİYDİ’’
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız geçenlerde bakanlığımıza nezaket ziyaretinde bulundu. Orada da İzmir ile ilgili konuları görüştük. En büyük problem katı atık problemiydi, yer meselesiydi. Yer meselesini çözdük, 350 dekar bir alanı ormandan vereceğiz. Bunların tahsil işlemleri tamamlandı. Çünkü Harmandalı kapasitesini çok aştı, risk var. Başkanımızın bir talebi buydu, bizde çok kısa zamanda yerine getirdik. İkinci hususta Yiğitler Barajı’nın yapılması, orada su tahsisi. Sayın Başkanım karar verdi, proje bitti. Bu ayın 20’sinde ihalesi yağılacak. İnşallah onu da çok hızlı bitireceğiz. İzmir’de hem içme suyunda hem de organize sanayide hem de sulamada gerçekten faydalı olacak. 102 metre büyüklüğünde dev bir barajı kısa zamanda bitireceğiz. Narlıdere Alionbaşı Barajı’nı dere ıslahı ile birlikte yapmayı planladık. İzmir’in üç talebi vardı. Onu da yerine getirdik. Hem iade-i ziyaret yapalım hem de bizzat size müjde verelim diye geldik. İzmir Ege Bölgesi’nin dünyaya açılan kapısı. Buraya bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu bölgenin milletvekili olarak, İzmir’e güzel hizmetler yapacağız. Gediz’in kurtulması için de gereken çalışmaları yapıyoruz. Gediz’deki problem de bitecek inşallah’’ dedi.