Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, emeklilere dini bayramlarda iki maaş ikramiye verilmesiyle ilgili noterde taahhütname hazırlatmasına gönderme yaptı. Güllüce, “Bu millet ne diyorsa o olur. Noter ne diyorsa o olmaz.” dedi.

Bakan Güllüce, İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen şehir dönüşüm protokol imza törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, “Bizde karar da söz de milletindir. Bu kentsel dönüşümünde de, her hususta da böyledir. Bu millet ne diyorsa o olur. Noter ne diyorsa o olmaz. Notere giderek, ‘Noter abi, sen ne diyorsun?’ diyerek olmaz bu. Millet ne diyorsa o olur. Noter, diyelim ki, ‘Sen haklısın.’ dedi. Olur mu öyle bir şey ya? Millet ne diyorsa o olacak.” diye konuştu.

Törene katılan vatandaşlara seslenen Bakan İdris Güllüce, “Kentsel dönüşümü de birlikte yapacağız. Sizden istirhamım şu, ne olur şehrin geleceğine, bütününe bakarak karar verin. Başkası için yaşama, başkası için fedakarlık diye bir şey söyledim. Şimdi bir daire alacağın yerde, beş buçuk daire istersen bu olmaz. Fikirtepe’de bazı yerlerde gördük, sonra uzlaştırdık. Hakkın neyse onu isteyeceksin, burası da hakkın neyse onu verecek. Bir de şu vardır, bu hayırlı işlerin mutlaka karşısında propaganda uydururlar, 'İdris Güllüce, 350 dönüm efendim, Kemalpaşa’da yer kapatmış. Falan vekilin dayısı, işte bin 600 dönüm yer kapatmış. Filan kişi meclis üyesi de 3 bin 800 dönüm yer kapatmış.' Hepsi 800 dönümdür ama toplasanız 20 bin dönüm olur. Böyle iftira, yalan dolanlarla insanların kafasını çelerler. İftiranın gücü diye bir şey var. Güçlü bir şeydir iftira. Allah, hepimizi iftiradan muhafaza etsin.” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, şehir dönüşümü protokolünü imzaladı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, bazı milletvekilleri ve diğer vatandaşlar da katıldı.