Adalet Bakanı Kenan İpek, sandıkların birleştirilmesine ilişkin taleplerin oy çokluğuyla YSK tarafından reddedilmesi kararını değerlendirdi. Bakan İpek, “Güvenlik riski konusunda bir görüş alınması gerekirdi diye düşünüyorum. İnşallah almışlardır ve bu şekilde değerlendirip karar vermişlerdir” dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Teftiş Kurulu Daire Başkanı Selim Yıldız'ın vefat eden eşi Canan Yıldız'ın Samsun'un Terme ilçesindeki cenaze törenine katılan Bakan İpek, cenaze sonrası valiliği, belediye başkanlığını ve Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adının verildiği parkı ziyaret etti. Park ziyareti sırasında basın mensuplarının sorusu üzerine YSK’nın sandıkları birleştirilmesiyle ilgili vermiş olduğu kararı değerlendiren İpek şöyle konuştu: “YSK bugün oy çokluğuyla bir karar aldı ancak gerekçesini şuan ben bilmiyorum. Mutlaka gerekçesine bakmak lazım, görmek lazım. İçişleri Bakanlığı’ndan güvenlik güçlerinden güvenlik riski konusundan Yüksek Seçim Kurulu’nun dün veya bugün bir istişare yapıp yapmadığını, görüş alıp almadığını bilmiyorum. Benim şahsi kanaatim mutlaka güvenlik riski konusunda bir görüş alınması gerekirdi diye düşünüyorum. İnşallah almışlardır ve bu şekilde değerlendirip karar vermişlerdir. Ama yine söylüyorum ben gerekçeyi bilmiyorum. Gerekçeye bakmak lazım. İnşallah güvenlik içerisinde 1 Kasım’da vatandaşın burnu kanamadan özgürce sandığa gider ve oylarını kullanırlar bunu temenni ediyorum.” dedi.

Açıklama sonrası parkın ortasında yer alan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın büstünün önünde hatıra fotoğrafı çektiren bakan daha sonra karayoluyla Ankara’ya gitmek üzere Samsun’dan ayrıldı.