Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Elde silah, ağızda demokrasi bir arada olmaz" diyerek HDP Eş Bakanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanlığı gladyosu açıklamasına da sert sözlerle karşılık veren Bakan Işık, "Ya bu iddianı açıkla, ya da ileri psikiyatri hastanesinde uzun süreli tedavi gör." dedi.

Partisinin Yalova İl Başkanlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Temmuz Ayı Danışma Meclisi programına katılan Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı Fikri Işık konuşması sırasında ülke gündemini değerlendirdi. HDP'yi ve Eş Başkan Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Bakan Işık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sorunu öldürerek değil yaşatarak çözelim. Çözüm sürecinin temel amacı problemlerimizi silahla, vurarak değil yaşatarak çözmek. Siyaset mi yapmak istiyorsun? Gel meydana. Ama HDP ve onun uzantıları şunu göremediler. Elde silah, ağızda demokrasi bir arada olmaz. Silahla demokrasi yan yana yürümez. Bunu biz yaparız dediler. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğünü ve sabrını bunlar zaaf olarak algıladılar. Ama nasıl bir cevap aldıklarını ve almaya devam ettiklerini sizler görüyorsunuz. Biz özellikle çözüm sürecinin Türkiye'deki kamu güvenliğini, insanlarımızın mal ve can güvenliğini zehirlemesine müsaade etmeyeceğiz. Hiç kimse çözüm sürecini bahane ederek vatandaşın huzuruna, canına, malına el uzatamayacak. Bu noktada gösterdiğimiz sabır zaaf değildir. Tüm imkanların tüketilmesi sürecidir. Bugün geldiğimiz noktada Dünya'dan da Türkiye'nin terörle mücadelesine çok destek geliyor. Artık Dünya'da 'Türkiye'de yanlış yapıyor' diyen yok"

"YA İDDİANI İSPATLA YA DA PSİKİYATRİ HASTANESİNDE TEDAVİ GÖR"

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın geçtiğimiz günlerde Suruç saldırısıyla ilgili 'Saldırıyı yapan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan gladyodur' açıklamasını sert sözlerle eleştiren Bakan Işık, "Ya iddiaları, karineleri ortaya koyacaksınız, ya da gideceksiniz ileri psikiyatri hastanesinde uzun süreli tedavi göreceksiniz" diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, konuşmasının devamında; "Cumhurbaşkanımız çözüm sürecini bitirmekle suçlanıyor. Çözüm sürecini baltalamanın tek sorumlusu PKK ve onun siyasi uzantısı HDP'dir. 'Suruç'taki 33 tane gencin öldürülmesi sorumlusu Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan gladyodur' diyen birisi var dimi? Eş genel başkan var. Zaten diğeri 'Bizim arkamızda PYD var, o var, şu var' demişti. Yani PKK var. 2 eş genel başkanın 2 ifadesi bu. Selahattin Demirtaş'ın bu ifadesini kullandıktan sonra önünüzde iki alternatif vardır. Bu kadar ağır iddiaları ortaya koyuyorsanız, bunun delillerini en azından karinelerini ortaya koymak durumundasınız. Doğru mu? Bu kadar ağır bir iddiayı nasıl söylersiniz? Nasıl dillendirirsiniz? Ya bunu yapacaksınız ya da gideceksiniz ileri psikiyatri hastanesinde uzun süreli tedavi göreceksiniz. Çözüm sürecini bitirmeyeceğiz. Çözüm sürecini tamamlayacağız. Ama kiminle tamamlayacağız Kürt kardeşlerimizle tamamlayacağız. Teröre bulaşmamış insanlarımızla tamamlayacağız. Bu süreçte kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Bu milletin iki önemli unsuru arasındaki muhabbeti arttıracağız. Kardeşliğimizi güçlendireceğiz, terörün de kafasını ezeceğiz" dedi.

AK Parti Yalova İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Temmuz Ayı Danışma Meclisi basına kapalı olarak devam etti.