Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, muhalefet partilerinin vaatlerini ‘Cem Uzan’ vaatleri olarak niteleyerek, CHP ve MHP iktidar olma niyetlerinin olmadığını sadece mevcudu koruma amaçlı siyasi vaatlerde bulunduklarını söyledi.

Bakan Fikri Işık, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği ilk olarak Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Işık, muhalefet partilerinin vaatlerini eleştirdi. Vaatler için ‘Cem Uzan vaatleri’ benzetmesi yapan Bakan Işık, muhalefet partilerinin iktidar olma iddiası olmadığını öne sürdü. Işık, “Teşbihte hata olmasın bunların kılavuzu Cem Uzan. Biliyorsunuz Uzan 2002 yılında yüzde 10 barajını aşmak için bir dizi vaatte bulunmuştu. Fakat ne Cem Uzan barajı aştı ne de bir daha siyasette varlık gösterdi. Şu anda CHP’nin yüzde 10 baraj problemi yok ama mevcudu koruma problemi var. MHP’nin mevcudu koruma sorunu var. Yani ülkeye iktidar olup hizmet etmek yerine kendi koltuğunu koruyup Cem Uzan tarzı siyasi ortaya koyuyorlar. Milletimizin bunu ciddiye aldığı söylenemez. Zaten dikkat ederseniz üzerinde ciddi tartışma yapılmıyor. Çünkü CHP ve MHP’nin iktidar olma şansı yok, HDP ise bambaşka bir kulvarda. Dolayısıyla bunu sanayici ve işadamımızın da ciddiye almasını beklemiyoruz.” dedi.

'BUNLAR HAYDAR BAŞ’IN ELİNE HİÇ BİRİ SU DÖKEMEZ'

Türkiye’nin ölçüsüz ve hesapsız vaatlerden çok çektiğini belirten Işık, şunları söyledi; “İki anahtar vaadiyle milletin elindeki anahtarların nasıl alındığını biliyoruz. Gökteki yıldızları vaat edip de milleti ekonomik krizlere soktuklarını biliyoruz. Allah için eğer muhalefetin vaatleri şey yapacaksa bunlar Haydar Baş’ın eline hiç biri su dökemez. Bunların toplumda karşılığı yok. Herkes biliyor ki bunlar ne iktidar olur ne de bunlar gerçekleşir.”

Türkiye’yi önce Gezi tuzağına, daha sonra paralel kumpas tuzağına düşürülmeye çalışıldığını iddia eden Işık, şimdi de popülizm tuzağının hazırlandığını savundu. Işık, “Ülke için tehlikeli olan popülizm tuzağıdır. Eğer her seçim döneminde ülke popülizm tuzağına kayarsa o zaman eldekileri de kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız. Üretimin olmadığı, üretmeden vaat edilen refah artışının memleketimizin geleceğine ipotek koyacağını unutmamalıyız. O yüzde ne CHP’nin ne de MHP’nin vaatlerini kimsenin ciddiye almadığını biliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Kayseri mitingini de değerlendiren Işık, “Sabah gelirken fotoğraflara da baktım. Kayserili bir mesaj vermiş; 'Sen bize pahalı gelin gardaşım biz seni alamag' demiş. Bütün seçimlere bakın Kayseri’de iktidar olamayan Türkiye’de iktidar olamaz. İktidarın fişeği Kayseri’den atılır. Eğer Kılıçdaroğlu’nun Kayseri programı buysa Türkiye’de hiçbir şekilde siyasi iddiasını sürdüremez. Sayın Kılıçdaroğlu’nun amacı seçim sonrasında koltuğunu tartışmaya açmamak. Memleketi idare etmek gibi bir durumu yok.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Cip üretecek iş adamı için 1 milyon dolar paranın verilmediği’ yönünde iddiasıyla ilgili de Bakan Işık, “Yüksek teknolojiyi zaten biz destekliyoruz. Dünyadan olduğu gibi Türkiye’den de haberi yok. İleri teknoloji Türkiye’de 5. Bölge desteği alıyor. Cip fabrikası kurulma çalışmaları başlattık. Gebze’de TÜBİTAK arazisi içine kurulacak.” diye konuştu.