Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği’nin Ramazan ayına denk gelen mezunlar günü, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşti. Işık,” Milletimizin desteği ile bugün PKK terör örgütünün belini kırmayı başardık” dedi.
İlim Yayma Cemiyeti ve İHH’nın ortaklaşa düzenlediği, Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED)’in Geleneksel 29. Mezunlar Günü bu yılda iftarlı olarak kutlandı. Sekapark kültür alanı KİHMED dernek merkezinin bahçesinde gerçekleşen iftara Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve çok sayıda davetli katıldı. İftar öncesinde mehteran konseri ve Kur’an ziyafetinin de verildiği programda ilahiler eşliğinde ve ezanla oruçlar açıldı.
Şehitleri andı
İftar programının açılış konuşmalarını yapan KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Feyzi Utaş ve İHH Başkanı İsmail Yeşildal, birlik ve beraberliğin daim olmasını dilerken yeniden Ramazan’da birlikte olmayı temenni etti. Ardından söz alan Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise, “En büyük zenginliğimiz olan bir ve beraberliğimizin çoğalmasını nasip ediyorum. Bu toprakları vatan eden, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Yaklaşan bayramımız tebrik ederek nice gönül sofralarında birlik ve beraberliğimizi diliyorum” ifadeleri kullandı.
Hocalarını andı
Son olarak kürsüye gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise “Okul arkadaşlığı, asker arkadaşlığı, yurt arkadaşlığı bunlar önemli arkadaşlıklardır. Bu açıdan bugün burada aynı sınıfı aynı sırayı paylaştığımız pek çok arkadaşlarımızla bir araya gelmiş olmak çok mutu edici. Bizleri yetiştirerek büyük emekler vermiş bugün aramızda olmayan hocalarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Bayrama 1 gün kaldı yarın arife günü. Ramazan ayını bitireceğiz, rabbim nice ağız tadıyla bayramlar yapmayı nasip etsin” dedi.
“Terör örgütlerinin belini kırdık”
Terörle mücadele ciddi adımlar atıldığını ifade eden Bakan Fikri Işık, şöyle devam etti:
“Bir taraftan da Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve terörle mücadele de çok ciddi adımlar atıyoruz. Türkiye terörle büyük mücadele ediyor. Bu örgütler insanlıktan nasibini almamış terör örgütleridir. Bunlar ortaklaşa Türkiye’nin zayıflatılması için çaba gösteriyor. Bizlerde Türkiye’de birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin bozulmaması için çaba gösteriyoruz. PKK bugün terör örgütü değil, organize suç örgütü. Milletimizin desteği ile bugün PKK terör örgütünün belini kırmayı başardık. Uyuşturucu operasyonu ile terörün beli kırılmıştır. Onları destekleyenler ve bunların cenazesine gidenlerde adalet önünde hesap verecekler. Onları destekleyenlere sıfır tolerans gösterilicektir. Biz bu topraklarda bin yıl birlikte yaşadık. Kıyamete kadar da yaşayacağız. Bizi millet yapan değerlere sahip çıkacağız.”