Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı günü gurur ve heyecanla kutluyoruz dedi.

Çanakkale Zaferi'nin; Türk milletinin, devrin en mağrur ordularına karşı elde ettiği üstün bir başarı olmasının yanı sıra, ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğini binlerce şehidin kanı ile tarihe altın harflerle yazdıran eşsiz bir destan olduğunu belirten İsmet Yılmaz; “Bu zafer, Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Bugün ve gelecekte de ihtiyaç duyulduğunda mukaddes vatanımızın korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için aynı mücadeleyi vereceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ecdadımızın geçmişte vermiş olduğu mücadeleyi millet olarak çok iyi idrak etmeli ve gelecek nesillere bu bilinci ve kutsal değerlerimizi aktarmalıyız.” ifadesini kullandı.

Yılmaz, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlar ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı, gazilere şükranlarını sundu.