Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yapımı devam eden Gaziantep Arena Stadyumu’nda incelemelerde bulundu.
2013 yılının Ağustos ayında temeli atılan ve yapımına devam eden Gaziantep Arena Stadyumu’nda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç incelemeler bulundu, stadyumun son aşaması hakkında bilgi aldı. Bakan Kılıç’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Milletvekili Nejat Koçer, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Ökkeş Demir ve Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl da eşlik etti.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı açıklamada, “Şu an da Gaziantep stadyumunun ilk koltuğunu takma şanımız oldu. Bundan sonrası daha hızlı bir şekilde gidecek. Yüzde 90’ın üzerinde bir gerçekleşme oranı var stadyumun. Yakın bir takiple kısa zamanda burası tamamlanacak. Mayısın başında çim serilmesine başlanacak Gaziantep’te. Buna müteakip olarak aynı şekilde koltuklar devam ediyor bir taraftan. Yani yaz ayları içerisinde haziran-temmuz ayı civarında buranın inşaat işinin bitmesi ön görüyor TOKİ’deki arkadaşlar. Buna göre de hazırlıklar devam ediyor” dedi.
Gaziantep Arena’nın çatı bölümün tamamen bittiğinin altını çizen Bakan Kılıç, “İçyapısı olaraktan ortaya tamamen yerleşmiş buna göre de inşallah Gaziantepli hemşerilerimizin güzel maçlar izleyeceği ama sadece maç için değil, stadyumun aynı zamanda bir yaşam alanı olarak ta hizmet vereceği unutmamız gerekiyor. Bu anlamda türbinlerin altındaki farklı noktalarda salonların yapılması bununla beraber burada farklı sosyal aktivelerin ama aynı zamanda gençlerimize yönelik aktivelerin sportif faaliyetlerin ve dediğim gibi sosyal faaliyetlerinde yapılacağını hatırlatmak istiyorum. Dolayısıyla sadece ve sadece futbol stadyumu olarak düşünmemek gerekir bu büyük yatırıma” ifadelerini kullandı.
“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN BAŞBAKANLIĞI DÖNEMİNDEN İTİBAREN BAŞLAYAN TÜRKİYE’NİN KALKINMASI İVMELENMESİNİN YANSIMASIDIR”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Türkiye’nin ortaya koymuş olduğu özelikle 2002’den sonraki ivmenin içerisindeki spor alt yapısı hem de spor dünyası bundan gerçekten payını almış durumda yakın zamanda yapılan açılışların yakın zamanda yapılan çalışmaların zaten bu noktadaki ispatının olduğu ortada. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminden itibaren başlayan Türkiye’nin kalkınması ivmelenmesinin yansımasıdır. Şu an da sayın başbakanımızın önderliğinde devam eden bu çalışmalarda uluslararası organizasyonlarda şampiyonalarda almak istediklerimiz olduğu takdirde bunları gayet rahatlıkla alabileceğimizi düşünüyoruz ama dediğim gibi bu aynı zamanda bizim vereceğimiz de bir karadır. Bu noktada daha önceki çalışmalarında bizde edindirdiği bir tecrübe var. Bu anlamda biz uluslararası spor camiasının içerisindeki bağlantılarımızla bu noktadaki lobi faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz. Ama dediğim gibi bu anlamda önümüzde vakit var ileriye dönükte alt yapıya yeterliliğimizin ne olduğunu bütün dünya biliyor artık.”
Bakan Kılıç’a Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, 55 Numaralı Gaziantep forması hediye etti.