Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth’in doğum günü, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un ev sahipliğinde Büyükelçilik bahçesinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona Türkiye Cumhuriyeti hükümetini temsilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı.
Birleşik Krallık tahtında en uzun süre kalan hükümdar olarak kayıtlara geçen Kraliçe II. Elizabeth, 90. doğum gününü kutluyor. İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un ev sahipliğinde Kraliçe Elizabeth’in doğum günü dolayısıyla elçilikte verilen resepsiyona Türkiye Cumhuriyeti hükümetini temsilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı. İki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başlayan resepsiyonda konuşan Bakan Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm değerli vatandaşlarımızın adına Birleşik Krallık Kraliçesi Majesteleri II. Elizabeth’in 90. yaş günü dolayısıyla kendisini tebrik ettiğimizi belirtmek isterim. Kendisine sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim. Birleşik Krallık, Türkiye Cumhuriyeti’nin uzun yıllar NATO müttefikliğini yapmış olmasının yanı sıra çok önceki zamanlara dayanan dostluk içerisindeki ilişkilerini sürdürdüğü, Avrupa’daki en önemli ilişkilere sahip olduğumuz ülkelerin başında gelmektedir. 2007 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde imzalanan Türkiye-Birleşik Krallık Stratejik Ortaklık Belgesi, ilişkilerimizin derinliğini belirtmesinin yanı sıra gelecek dönem içerisindeki beklentimizi ortaya koymaktadır” diye konuştu.
Büyükelçi Moore’un konuşmasında İngiltere-Türkiye futbol karşılaşmasında İngiltere Milli Futbol Takımı’nın 2-1 kazandığını hatırlattığını belirten Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye-İngiltere arasında yapılan futbol karşılaşması bir dostluk maçıydı. Euro 2016’da eğer İngiltere Milli Futbol Takımı rakibimiz olursa bizim kazanan tarafta olmamız temennisinde bulunuyorum. Tabii bu sonuç elde edilirken mücadelenin dostluk ve kardeşlik içerisinde olması gerektiğini belirtmek isterim. Tüm Euro 2016’da mücadele edecek tüm milli takımlara da şimdiden başarılar dilerim.”
Bakan Kılıç, daha sonra resepsiyona katılan konuklarla sohbet etti.