Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Paralel yapıyla mücadele konusunda bizim kararlılığımız en üstten en aşağıya kadar en üst kararlılıkla devam edecektir” dedi.
Bakan Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İl Başkanlığı’nın Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesisleri’nde verdiği “Büyük Samsun İftarı"na katıldı. İftar programı AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel’in açılış konuşmasıyla başladı. Göksel, misafirlerine iftar programına katıldıkları için teşekkür ederek, Tunceli’de geçirdikleri iftar programlarının izlenimlerini aktardı.
Göksel’den sonra söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye’nin ve Samsun’un her yerinde iftar programlarına katıldıklarını ifade ederek böyle güzel iftar programlarının uzun yıllar boyunca sürmesi temennisinde bulundu.
Yılmaz’ın ardından AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı da birer konuşma yaptılar.
“Paralel ile mücadelemiz devam edecek”
İftar sonrası konuşan Bakan Kılıç, paralel yapıyla mücadele ve Samsun yatırımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı itirazları eleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, “Bu hafta içerisinde meclisimizden önemli bir kanunumuz geçti. Yargıda reform niteliğinde olan, paralel yapıyla mücadelemizde belki de en önemli adımlarımızdan biri olan bu yasa bizim için çok önemli. Gerçi CHP hemen bu yasayı koşa koşa Anayasa Mahkemesi’ne götürecekmiş ama biz ona alıştık zaten. Milletin yararına olan her şeyi alıp da Anayasa Mahkemesi’ne taşımakta ilginç bir yaklaşım olsa gerek. Bu yasanın Meclis’ten geçmesi önemli. Çünkü bu paralel yapıyla mücadele konusunda bizim kararlılığımız en üstten en aşağıya kadar en üst kararlılıkla devam edecektir. Bunlar vatana millete ihanet içerisinde olanlar. Bunlarla bizim işimiz olmaz” diye konuştu.
Samsun’a yapılan yatırımlara ve sportif alanda elde edilen başarılara da değinen Bakan Kılıç, “Salıpazarı ilçemizin meşhur bir baraj köprü konusu vardı. İnşallah Kalkınma Bakanlığımızdan da oranın imzası bu hafta çıkıyor. Samsunumuza hayırlı uğurlu olsun. Uzun zamandan beridir yaşanan bazı sıkıntıları da böylelikle açmış bulunduk. Hayırlı uğurlu olsun. Şehir hastanemizin de 2. kademesi tamamlandı. Yerle alakalı hiçbir sıkıntı kalmadı. Oranın da inşaatını en kısa sürede başlanacak. Böylece Samsun kampüs hastanesine de kavuşmuş olacak. Yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu inşaatı da çok güzel gidiyor. Bayramdan sonra müteahhitten söz aldık. Bundan sonrası müteahhidin hızına kaldı. İnşallah en kısa sırada stadyum da bitecek. Samsun’da önümüzdeki hafta 5 farklı branşta Dünya Engelliler Şampiyonası yapacağız. İşitme Engelliler Futbol Takımımız Dünya Şampiyonu oldular. Buradan kendilerini tebrik ediyorum. Bu da burada yapılacak dünya şampiyonasına ve olimpiyatlara ışık tutar” şeklinde konuştu.
İftar programına ayrıca, AK Parti Samsun İl Teşkilatı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Kılıç, iftar programının ardından Ankara’ya geri döndü.