Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sıkıntılarımız var, sorunlarımız var ama artık bu devlette, bu millette sırtındaki yükü, bağırsaklarındaki parazitleri temizleyecek yolculuğa başladı. İnşallah ne sırtında yük bırakacak ne de bağırsaklarında parazit bırakacak. Bu ister FETÖ paraziti olsun, isterse PKK paraziti olsun millete ve devlete hizmet etmeyen, milleti ve devleti merkeze almayan hiçbir kişi ve yapı inşallah bundan sonra devletin ve milletin kurumlarında barınamayacak" dedi.
AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki Gönül Dostları Bahçesi’nde bayramlaşma programı düzenledi. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu, “15 Temmuz’daki karanlık gecenin aydınlık sabahında Türkiye’nin geleceği daha güçlü, 80 milyon ülke insanı geleceğe daha güvenle ve umutla bakacak bir yolculuğa başladı. Sıkıntılarımız var, sorunlarımız var ama artık bu devlette, bu millette sırtındaki yükü, bağırsaklarındaki parazitleri temizleyecek yolculuğa başladı. İnşallah ne sırtında yük bırakacak ne de bağırsaklarında parazit bırakacak. Bu ister FETÖ paraziti olsun, isterse PKK paraziti olsun millete ve devlete hizmet etmeyen, milleti ve devleti merkeze almayan hiçbir kişi ve yapı inşallah bundan sonra devletin ve milletin kurumlarında barınamayacak. İnşallah önümüzdeki süreç hem FETÖ temizliği anlamında hem de PKK terör örgütüne yataklık yapan, ona destek veren kamuda millet adına, milletin geleceği adına hizmet etmesi gerekenlerin PKK’ya yataklık yapan ne kadar kişi varsa hepsi temizlenecektir. Çünkü merkezde milletimiz var” dedi.
"Bizim merhametimiz, bizim şefkatimiz onları mutlaka yine masaya alacaktır ama mağduriyet edebiyatı yapmamalılar"
Yaşanan darbe gecesinin ardından başlatılan operasyonlar çerçevesinde zaman zaman mağduriyet kelimesini dillendirenlerin olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Mağdurum diyen değerli kardeşlerim bu süreçte bizim esas mağdurlarımız 241 şehidimizdir ve onların aileleridir. Bizim esas mağdurlarımız 2 bin 100’ü aşkın gazilerimiz ve yakınlarıdır. Onların mağduriyetini merkeze almadan bu devletin ve milletin istikbaline tuzak kuranları engellemek için sokaklara dökülen milletimizin mağduriyetini unutarak bugün hızla alınmış kararlar içerisinde varsa kısmi mağduriyetler, onu sorun yapmak milli duruş olamaz. Onu sorun yapmak vatanını seven bir vatandaş olma özelliğiyle örtüşmez. Mağdur olan vatandaşlarımızın bu anlamda başımızın üzerinde yeri vardır. Onların hak ve hukukunu koruyan bizim merhametimiz, bizim şefkatimiz onları mutlaka yine masaya alacaktır. Ama mağduriyet edebiyatı yapmamalılar. 2-3 ay şayet bu vatan, bu devlet, bu millet için bana da bir mağduriyet düştüyse o mağduriyetin başımın üstünde yeri var. Ben kendime inanıyorum ve bunu ispatlamakta da mutlaka başarılı olurum diyen herkese, her kardeşimize kapımız açık. Karar vericilerimizin adalet duygusu da bu anlamda merkezdedir. Merkeze aldığımız cümle mutlaka adil olun cümlesidir. Ama ne olur merkeze 80 milyonun hak ve hukukunu alalım, 241 şehidi bir gecede verdik. Hak ve hukuku merkeze almadan geçici süre mağduriyetleri sorun yaparsak bu ülkenin değerleriyle, vatan sevgisiyle, bayrak sevgisiyle, millet sevgisiyle örtüştürmekte zorlanırız. Bu anlamda mağdurum diyen kardeşlerimize kapımız açık ama ne olur farklı bir algı yönetiminin zeminini oluşturmasınlar, bir kargaşaya, bir kaosa, milletçe geleceğe olan umudumuza zarar verecek sürece fırsat vermemeliyiz. Hızla normalleşen ve hızla o büyük hedeflere ulaşan yolculuğu yapmak zorundayız” diye konuştu
“Sistemi öyle bir hale getirmeliyiz ki mezarından Talat Aydemir bile çıkıp gelse artık bu ülkede darbe yapma imkânı kalmamış diyebilmeli”
Bayramlaşmaya katılan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, 60’lı yıllardan bu yana Türkiye’nin doğrudan ya da dolaylı yönden bugüne kadar 10 kez darbe girişimine maruz kaldığını, AK Parti iktidara gelene kadar yapılan her darbe girişiminin sonuca ulaştığını söyledi. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin başarısızlığa uğramasını millete borçlu olduklarını belirten Ala, “Bu hususta sistemi öyle bir değiştirmeliyiz, demokrasimizi kurumsal hale getirmeliyiz ki bu saatten sonra Türkiye’de darbe teşebbüsü dahi olamasın. Neden İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerde darbe teşebbüsü dahi olamıyor da bizim ülkemizde oluyor? İşte biz reformlarla sistemi öyle bir hale getirmeliyiz ki darbenin meselası dahi olmamalı bu ülkede. Çok ağır bedeller ödüyoruz. Ağır olarak bertaraf ediyoruz her seferinde. Kuralları ve kurumları demokratikleştirmeliyiz. Öyle kurumsal hale getirmeliyiz ki, Talat Aydemir bile mezarından çıkıp gelse artık bu ülkede darbe yapma imkânı kalmamış diyebilmeli. Bu hareketin neferleri sizlere ve sizlerin yanında bizlere, bu saatten sonra çok daha sorumluluk düşmektedir. Madem o tanklı tüfekli teröristlere sokakları dar etti. Biz de milletimizin önündeki demokrasi yollarını otoban haline getirmeliyiz. Nasıl ki bölünmüş yolları yapıyoruz, şimdi de siyaseten otobanlar yapmalıyız ki, 2023 ve 2071 vizyonlarına o geniş yollardan yürüyebilsin. Kendi yolunda asla tehdit görmesin” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve Ala partililerle bayramlaştı.