Çanakkale'nin Biga ilçesinde yapılacak Biga Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldı. Burada yaptığı konuşmada sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öven Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bahsetmedi.

Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Partimizin kurucusu genel başkanımız, bugün cumhurun başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin huzurunda iki temel cümle söyledi partiyi kurarken. Bunlardan bir tanesi, 'AK Parti, milletin partisidir.' dedi. 'Milletin ortak değerlerinin temsilcisidir.' dedi. 'Milletin ortak hayallerinin ve hedeflerinin öncülüğünü yapacaktır.' dedi. Bu alanda büyük önder, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de cumhuriyeti kurarken esasında iki temel cümle söylemiştir. Bize bu genç cumhuriyeti bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bize miras olarak bıraktığı bu cumhuriyet için, 'Muasır medeniyetler seviyesinde bir yere yakışır.' demişti ama ne yazık ki Atatürk'ü kullananlar, Atatürk'ten geçinenler, Atatürk'ün gölgesinde yan gelip yatanlar hep onu kullanmış, 'İzindeyim Atam' diyerek bol bol tatil yapmış. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan, fotoğrafı değiştirdi. 'Muhtar bile olamazsın' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptık. Niye? O cumhuru merkeze aldı da onun için, çünkü AK Parti var, Recep Tayyip Erdoğan var, milletle beraber yürüyen bir siyaset var."

Konuşmasında CHP'yi eleştiren Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Şimdi harman zamanı geldi, ağustos böceği gibi yine meydana çıktılar. Cır cır cır ötüşüyorlar. Bu millete bal arısı gerekir, bal arısı. Bu millet, bal yapan arısıyla buluştu. Recep Tayyip Erdoğan ile, AK Parti ile buluştu. Arkamızda çil çil eserler bırakıyoruz. Bugün için Sağlık Bakanlığı olarak, 36 bin yatak kapasiteli 226 tane hastaneyi yapıyoruz. Şu anda bunların bir kısmının inşaatları devam ediyor."