Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yakasına Atatürk rozeti takıp da Atatürkçü geçinenlere itiraz ediyorum. Atatürkçülük Atatürk’ü kullanmaktan geçmez, Atatürk’ün gölgesinde yan gelip de yatarak olmaz. Atatürk’ün toprağında doğmuşum, bunlar Atatürk’ün gölgesinde yan gelip de yatıyorlar, Atatürk’ü kullanıyorlar." dedi.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde devlet hastanesinin açılışını yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra Burhaniye Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap etti.

"Bugünkü Cumhurbaşkanımız dedi ki; biz bu partiyi kurarken sermayeye, medyaya, güç odaklarına, hatta Pensilvanya’ya güvenerek kurmadık; milletimize inanarak, insanımıza güvenerek bunu kurduk." sözleriyle konuşmasına başlayan Bakan Müezzinoğlu, muhalefete yüklendi.

Müezzinoğlu şöyle konuştu: "İçimizde bazıları yaptıklarımızı hazmedemiyor. Onu anlayamıyorum. Engellemek istiyor ya o zaman üzülüyorum. Yakasına Atatürk rozeti takıp da Atatürkçü geçinenlere itiraz ediyorum. Atatürkçülük Atatürk’ü kullanmaktan geçmez, Atatürk’ün gölgesinde yan gelip de yatarak olmaz. Atatürk’ün toprağında doğmuşum, bunlar Atatürk’ün gölgesinde yan gelip de yatıyorlar, Atatürk’ü kullanıyorlar. Eyy CHP! Sen ne zaman milletle yürüyeceksin, sen ne zaman halkla beraber olacaksın? Onlar yan gelip yatıyor, Atatürk’ün gölgesinde sefa sürüyorlar. Artık Burhaniye’de onlara prim yok. Sudan’da 2000 yataklı eğitim araştırma hastanesi açtık. Orada Türk bayrağı dalgalanıyor eyy Kılıçdaroğlu, orada Türk bayrağı dalgalanıyor eyy Bahçeli. Lafla olmaz bu işler, lafla milliyetçilik olmaz, lafla vatanseverlik olmaz. Gönlünü koyacaksın, yüreğini koyacaksın, emeğini koyacaksın, cesaretini koyacaksın."