Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu-özel işbirliği ve kamunun kendi imkanları ile yapılan hastanelerle birlikte Türkiye’nin 2018 yılında 95 bin yatak kapasitesine ulaşacağını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin açılışında yaptığı konuşmada son 14 yılda sağlık alanında yaşanan gelişmeleri anlattı. Müezzinoğlu, “Yaklaşık 14 yıl önce çıkılan bu hizmet yolculuğunda birçok alanda sessiz devrimler başarıldı. Bu alanların en başında da sağlık alanı gelmektedir. Sağlık alanında 14 yıl öncesine göre çok dinamik, çok güçlü ve dünya ile her alanda yarışabilecek değişimleri ve dönüşümleri sizlerin liderliğinde başardık. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de sağlık hizmeti sunumunda yakaladığımız başarıyı her geçen gün daha iyi noktaya taşıyacak, diğer taraftan da sağlık hizmetini tüketen bir ülke olma değil, sağlık hizmetlerini üretebilen bir ülke olmanın stratejilerini geliştiren bir ülke olacağız. Bu alanda özellikle sağlık endüstrisinde, tıp teknolojisinde, yan sanayinde ve sağlık turizminde Türkiye, önümüzdeki dönemde sizlerin liderliği ile inanıyorum ki dünyanın gelişmiş ülkelerinin başardığını Türkiye’de başaracak ve gelişmiş ülkelerle yarışta ben de varım diyebilecek bir süreci, bundan sonraki dönemde başaracaktır” dedi.
Sağlık hizmetlerinden tüm vatandaşların hakkaniyetle yararlandığını ifade eden Müezzinoğlu, “Bugün için sağlık alanında özellikle acil sağlık hizmetlerinde, paletli ambulanslardan deniz bot ambulanslarına, deniz bot ambulanslardan ambulans uçaklara ve ambulans helikopterlere ulaşan süreci artık bu dönemde gece uçuşlu ambulans helikopterleri de devreye soktuğumuz bir döneme girdik. Bugün için Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sağlık Bakanlığı olarak, 40 bin yatak kapasiteli 250 hastanenin inşaatını şu anda bakanlık olarak biz devam ediyoruz. Diğer taraftan kamu-özel işbirliği ile 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizin de inşaatları başladı ve inşaatları devam ediyor. Bu yıl dahil gelecek yıl neredeyse bunların tamamı hizmete girecek. Yine bu yıl yaklaşık 25 bin yatak kapasiteli yeni hastane inşaatlarımızın ihale süreçlerini de başlattık. Bunların yaklaşık yarısını kamu-özel işbirliği ile diğer yarısını da kamu imkanları ile yapacak ve 2018 yılı sonu itibari ile Türkiye 95 bin yatak kapasiteli, yeniden ileri fiziki mekan teknolojisi ile yaptığı modern hastanelerle, ileri tıbbi teknolojilerle donattığı modern hastaneleri ile bölgede sağlık alanında marka olabilen bir ülke olmayı başaracaktır” şeklinde konuştu.