Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemiyle ilgili sözlerine tepki göstererek, "Ya arkadaş, teröriste döktüğümüz kan yeter. 30-40 yıldır bu milleti birbirine çatıştırarak hala vampirler gibi doymadınız mı bu millete bedel ödetmeye" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, temel atma töreni için geldiği Lapseki’de önce sahildeki çay bahçesine gelerek, burada oturan vatandaşlarla sohbet etti. Burada masasına oturduğu vatandaşların sigara içtiğini gören Müezzinoğlu, sigarayı bırakmaları konusunda söz aldı. İlhan Akdoğan adlı vatandaştan sigara paketini alan Müezzinoğlu, ardından sigarayı bıraktığına dair sözleşme imzalattı. Yanındaki eşi Buket Aydoğan da şahit olarak aynı sözleşmeye imza attı.
Ardından hastanenin temel atma törenine katılan Bakan Müezzinoğlu, burada 4 yaşındaki Aybüke Seçkin isimli kız çocuğunu kucağına aldı. Vatandaşları selamladıktan sonra küçük çocukla birlikte yerine oturan Müezzinoğlu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında Aybüke’yi yanında tutarak ayağa kalktı. Küçük kız bu sırada ağlamaya başladı. Anne Meryem Seçkin, protokole doğru yürüyüp kızını aldı.
Törende Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi Hamza Erkal birer konuşma yaptı. Ardından kürsüye gelen Bakan Müezzinoğlu, Devlet Hastanesi yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmasında, gündemdeki konulardan bahseden Müezzinoğlu, "Seçimlerden yeni çıktık. İstiyoruz ki bu ülke önümüzdeki 4 yılı iyi değerlendirsin. İstiyoruz ki sistem millete hizmet etsin, milli iradenin üzerinde başka bir güç odağı olmasın. Diyoruz ki, ’Bu ülke cumhuriyettir, cumhuriyet kalacaktır.’ Ama cumhursuz millet olmaz. Cumhuriyet ne için vardır? Cumhur için vardır. Cumhuru yok farz ederek cumhuriyet olmaz. Onun için ilk defa cumhur, başkanını seçti. Recep Tayyip Erdoğan’ı seçti. Şimdi diyoruz ki, Lapseki’de belediye başkanını nasıl seçiyorsak, 5 yıl görev yapacaksa, Çanakkale’de belediye başkanını nasıl seçiyorsak, 5 yıl görev yapacaksa, cumhur da bu cumhuriyetin başkanını seçsin, 5 yıl görev yapsın. 5 yıl sonra millet memnun değilse, ’hadi güle güle kardeşim’ desin. Ey Kılıçdaroğlu! Sen de gel cumhurun karşısına. Gel, cumhurun hayallerinin, umutlarının öncülüğünü yapacaksan, cumhur seni de seçer, niye seçmesin? Ama cumhuru dert edinmen gerekir. Birilerinin gölgesine yan gelip de yatarak olmaz. Şimdi utanmadan sıkılmadan diyor ki, ’Başkanlık sistemine geçiş kanlı olur’ diyor. ’Kansız olmaz’ diyor. Ya arkadaş, teröriste döktüğümüz kan yeter. 30-40 yıldır bu milleti birbirine çatıştırarak hala vampirler gibi doymadınız mı bu millete bedel ödetmeye? Bu milleti rahat bırakın. Sandıkta iradesini beyan etsin. Bizim hizmetlerimizden memnunsa, bakınız, 11 seçime gittik, kurulduğumuz günden bugüne kadar. 11 seçimde, Ey Kılıçdaroğlu, 11-0. Niye? Millet memnun da ondan. Millet sandığa değer veriyor da ondan. Millete değer veren bir AK Parti var. Milletin derdini dert edinen bir Ak Parti var" dedi.
Bakan Müezzinoğlu, hastane yapımı için arsayı bağışlayan Mehmet Özer’e teşekkür plaketi verdi. Ardından 30 yataklı Lapseki Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı.