Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, açık öğretimde 2014-2015 yılı itibariyle mezun öğrencilerinin sayısının 180 bini aştığını belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen açık öğretim okulları diploma töreni, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleşti. Törende en çok dikkat çeken öğrenciler 72 yaşındaki Mehmet Emin Gürbüz ve Serebral Palsi hastası 23 yaşındaki Büşra Aydar oldu. Büşra Aydar’ın yaptığı konuşma ve okuduğu şiir salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Daha önceden Büşra Aydar ile tanıştığını belirten Bakan Avcı, Büşra’nın vefat eden annesinin isminin bir okula verilmesi talebi üzerine yapmaya çalışacağını söyledi. Törende konuşan Bakan Avcı, eğitimi sadece okullarda yapılan ve belirli bir yaşı olan bir şey olarak görmenin zamanın ruhuna ve geleneğimizin ruhuna aykırı olduğunu vurgulayarak, "Uzaktan eğitim diye ana başlıkta toplanan bu eğitimlerde ülkemizin önemli bir tecrübesi vardır. 2014-2015 yılı itibariyle mezun öğrencilerimiz 180 bini aşmış durumda" dedi.
Avcı, açık öğretim hizmetlerinden hükümlü, engelli ve yurt dışında çalışan vatandaşların da yararlanabildiğinin altını çizdi.