Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak için Samsun’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk olarak Samsun Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik ziyaretinden ardından Bakan Özhaseki ve beraberindeki heyet daha sonrasından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Başkan Yılmaz, Bakan Özhaseki’ye Samsun’da yaptığı çevre ve şehircilik projelerinden bahsetti.
Özellikle köy yolları, sulama, tramvay ve turizm çekiciliği konuları hakkında bilgiler veren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak çevre ve şehircilik anlamında çok büyük projelere imza atıyoruz. Son zamanlarda özellikle köy diye tabir ettiğimiz ve daha sonra mahalle statüsüne giren yerlerin yol yapımına büyük bir gayretle devam ediyoruz. Bu yolların yapımına başlangıçta köylerin iç kısımlarından başladık. Samsun’da bulunan bin tane köyün içerisinden 200 tanesini kabalaştırabiliriz dedik. Bir köyün içerisine komple beton dökerseniz, çocuk oyun alanları, kitap okuma köseleri ve gerekli yerleşkeleri yaparsak buraları kasabalaştırabiliriz diye düşündük” dedi.
“Bafra ve Çarşamba Ovaları birbirine bağlanacak”
Samsun’un tanınırlığını arttırmak ve verimli ovaları daha iyi kullanmaya çalıştıklarını altını çizen Başkan Yılmaz, “İlimizde olan sulak alanları ve kuş cennetini turizm bölgesi haline getirmeyi çalışıyoruz. Bunun için UNESCO Dünya Miraslar Listesi içerisinde buraları teklif etme, onaylatma ve on un PR’ıyla buraları dünyada tanınır hale getirme yönünde çabalarımız devam ediyor. Samsun’da 2 büyük nehir var. Doğu ve batımızda olmak üzere Yeşilırmak ile Kızılırmak nehirlerine sahibiz. Bu iki nehir tarih boyunca büyük alüvyonları getirerek toplamı 200 bin hektarı bulan bir ova oluşturdular. Bu büyük ovanın içerisinde 2 büyük ovayı birbirinden ayıran nehir, iki ovayı birbirinden ayıran bir kanal gibi olmuş. Şu anda buraların üstüne 2 tane 250 metre uzunluğunda büyük köprüler yapıyoruz. Bu köprülerin biri Bafra’da biri Çarşamba’da yapılıyor. Bu işlerin her birine 10’ar milyon TL para harcıyoruz. 2 büyük köprüyü yaparsak 2 büyük ovayı birbirine bağlıyoruz. Bu köprülerin yapımını kurban bayramı öncesinde bitiriyoruz. Bu köprüleri bayram hediyesi olarak insanlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.
Bakan Özhaseki de Samsun’un önceki dönemlere göre çok büyük gelişim gösterdiğini ifade ederek hizmetlerinden dolayı Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi’ndeki ziyarete, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Büyükşehir Belediyesi’ndeki ziyaret programı, verilen hediyelerin arından son buldu.
Bakan Özhaseki, ziyaretlerinin sonuncusunu AK Parti Samsun İl Başkanlığı’na ziyaret ederek gerçekleştirdi.