DÜZCE (İHA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de hemşehrileriyle bayramlaştı. Düzce’nin meselelerinin tek tek çözüldüğünü belirten Bakan Özlü, “Fitne ve fesattan uzak duralım” dedi.
Düzce’de yaklaşık 20 yıl önce temeli atılan Kültür Merkezi, düzenlenen bayramlaşma töreni ile açıldı. Bayramlaşma törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Vali Vekili Hasan Bağcı, Garnizon Komutanı Bilal Güvenir, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, protokol üyeleri, belediye başkanları, siyasiler, daire müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Bakan Özlü, Düzce’de en çok konuşulan beş sorundan bahsederek, yıl sonuna kadar bu sorunların hepsinin çözüleceğini söyledi. Bakan Özlü, “Büyük bir başarıya imza atıldı. 94 yılında temeli atılan kültür merkezinin bitmesi gerçekten çok önemli. Geçen yıla baktığımızda Düzce’de konuşulan beş konu vardı. Bunlardan biri kültür merkeziydi. Merkezimizi açtık. Diğeri, kalıcı konutlardaki iş merkezleriydi. İş merkezlerinin yurda dönüştürülmesi tamamlandı, bu yıl bin 149 öğrencimiz bu yurtlarda kalacak. Düzce bu şekilde üniversite şehri olma yolunda ilerleyecek. Bir de meşhur hastanemiz vardı. 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren hasta kabulü yapacak. Diğer bir yatırım otogar konusuydu. Sayın Başkan otogarı törenle açmak istiyor, onun için bitmesi beklenecek. Aslında bir değil iki otogar açılmış oluyor. Çilimli otogarı hizmete girdi, otoban bağlantısı olacak. Bir diğer konu otoban OSB bağlantısıydı. İhalesi ve yer teslimi yapıldı. Zemin konusunda biraz sıkıntılar var. Çökme olacağı söyleniyor, bu nedenle bir gecikme oldu ancak en kısa sürede bağlantı yolunu da tamamlayacağız. Çilimli’ye yakışmayan ilçe kavşağı yapıldı. Bu yıl sonuna kadar geçen dönem Düzce’de bahsedilen problemler tamamlanmış olacak. Bunların hepsi yapılır ancak fitne fesat, bunlardan uzak duralım” dedi.
Vali Vekili Hasan Bağcı da hoşgörü ve sevgi ortamının, birlik beraberliğin devam etmesini diledi.
Milletvekili Fevai Arslan ise, birçok sorun yaşanan kültür merkezinin artık tamamlandığını görmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Buranın mazisi çok derin. 94’lere kadar gidiyor. Bizi kültür merkezi sorusundan artık kurtaran ve bu binanın yapımında çok emeği olan başta Belediye Başkanımız Mehmet Keleş olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Buranın cevabını vermekten bıkmıştık. Müteahhitlere takıldı, kamu ihale kurumuna takıldı, takıldı, takıldı. Ancak Sayın Bakanımızın bir dahaki bayramlaşmayı kültür merkezinde yapacağız demesiyle belediyemiz tam gaz harekete geçmiş, sözünde durmuştur” şeklinde konuştu.
Milletvekili Ayşe Keşir de, artık Düzce’nin kangren olmuş sorunlarının değil, yeni projelerin konuşulacağını işaret ederek, “Düzce’nin kangren olan sorunlarından biri daha çözüldü. Artık kangren olan sorunları değil, yeni projeleri, şehrimizin ayağa kalkması, atağa kalkması için iddialı projeleri konuşmak istiyoruz. Kangren olan sorunları Düzce’nin tarihinden, kaderinden çıkartmak istiyoruz. Sayın bakanımızın önderliğinde ciddi kararlıyız sizler için en iyisini yapabilmek adına” ifadelerini kullandı.
27 günde tamamlandı
Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 27 günde kültür merkezinin açıldığını söyledi. Düzce’nin ilk kültür merkezinin dışında iki büyük proje içinde de kültür merkezleri olacağını dile getiren Keleş, “Salon dolmamış ama ilk kez salonun dolmadığına seviniyorum, çünkü büyük bir salon yapmışız. Burada bu mekanı açmanın gururunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Sayın Bakanımıza bir söz verdim. Verdim ama ben de açıkçası açabileceğimizi düşünmüyordum. Yaklaşık 2 ay bir zaman vardı. Bunun 1,5 ayı ihale süreciydi. İhaleyi yaptık ve 27 günde tamamladık. Açılışında güzel bir tiyatro oyunu ile sizleri tekrar davet edeceğiz. Düzce’nin ilk kültür merkezi olarak Düzce’ye hizmet edecektir. Melen Su Park 2 ve Fuar Kongre Merkezi projeleri içerisinde çok daha büyük salonlar olacak. Şehir müzesi ve bilim merkezi ile ilgili de bir çalışma yürütüyoruz” dedi.
İl Müftüsü Selami Emen tarafından okunan duaların ardından bayramlaşma gerçekleştirildi.