Bursa’da Demokrasi Meydanında gece saatlerinde vatandaşlara seslenen Bakan Özlü, "Sayın Kılıçdaroğlu da kararını bir kere daha gözden geçirecek ve o gün milletimizle buluşacaktır. Böylece tüm dünyaya çok net ve gür bir şekilde Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini haykıracağımıza inanıyorum." dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan halka hitaben yaptığı konuşmada, Bu millet sırtını dış güçlere, şer odaklarına değil önce Allah’a sonra da birbirine dayamıştır. Bu millet omuz omuza verdiği müddetçe değil FETÖ yedi düvel bir araya gelse Allah’ın izniyle bu milletin sırtı yere gelmeyecektir. 15 Temmuz gecesinde gördük ki geçmişin büyük kahramanları aramızda yaşamaya devam ediyorlar. Dün gemileri karadan yürüten Fatih’in torunları bugün göğüsleriyle tanklara siper oluyor. FETÖ mensuplarının açıklamalarını gördünüz. Neymiş efendim? Bu millet askeri görürse sokağa çıkamazmış. Bu millet yere yatıp siper almayı bilmezmiş. Be hey ahmak adam. Ben bu milleti kendin gibi korkak, pısırık mı zannediyorsun. Siz yıllarca tedbir ve takiyye yaptınız, sinsice gizlendiniz ama bu millet sizin gibi yüreksiz değil. Bu millet mert bir millet. Bu millet 15 Temmuz gecesinde tedbir yapmadı, göğsünü gere gere sokaklara indi, meydanlara koştu. G3 tüfeği görse yere yatmayı bilmez dediğiniz bu millet zaten yere yatmayı gerek duymadı. Çünkü bu millet tüfekler bir yana tankların bile karşısına geçti dimdik ayakta durdu. Ancak sanmayın ki bu kavga bitmiştir. Tam aksine mücadelemiz şimdi başlıyor. Zira FETÖ sadece bir maşaydı. PKK nasıl bir maşaysa FETÖ de aynı şekilde bir maşadır. Burada esas amaç Türkiye’nin yükselişine dur demektir. Anadolu’nun yeniden bir güç merkezini olmasını engellemektir. 15 Temmuz girişiminde FETÖ’nün darbe girişimine izin vermediysek bundan sonra Türkiye’nin önünün kesilmesine de izin vermeyeceğiz. Hep birlikte güçlü ve lider bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Güçlü bir Türkiye’ye sadece bu millet özlem duymuyor. Mazlum milletler de güçlü bir Türkiye’nin hasretiyle yaşıyor. 15 Temmuz’u bu ülke için bir milada dönüştürmeliyiz. 15 Temmuz’dan önce yaptığımız yanlışları, eksikleri, hataları hep birlikte muhasebe etmeliyiz. Bundan sonra doğrularımızı daha da artırmalı, ülkemiz ve milletimiz için daha fazla gayret sarf etmeliyiz. Nefislerimizin hesabına değil bu kahraman milletin hesabına hareket etmeliyiz. Özellikle ordumuza sahip çıkmalıyız. Ordumuzun içindeki şerefli nice askerimizle bu alçakları asla ve asla karıştırmayalım" şeklinde konuştu.
Özlü, "Pazar günü Yenikapı’da iktidar ve muhalefet el ele vererek muhteşem bir mitingle bu nöbetleri taçlandıracağız. Sayın Bahçeli bu mitinge katılacağını açıkladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. CHP’yi temsil etmesi için bir heyet göndereceğini açıklayan Sayın Kılıçdaroğlu’na da teşekkür ediyorum. Ancak inanıyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu da kararını bir kere daha gözden geçirecek ve o gün milletimizle buluşacaktır. Böylece tüm dünyaya çok net ve gür bir şekilde Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini haykıracağımıza inanıyorum." diyerek Kılıçdaroğlu’nu tekrar mitinge çağırdı.