Edirne’de temaslarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti.
Belediye ziyaretinde Bakan Özlü’ye; Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Milletvekili Rafet Sezen, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ve partililer eşlik etti.
Edirne Valiliği’ne gelen Bakan Özlü, daha sonra AK Parti’ye ve ardından Edirne Belediyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Edirne Belediyesi’ne gelen Bakan Özlü’yü, Belediye Başkanı Recep Gürkan karşılarken, tarihi belediye binası hakkında bilgiler verdi. Makamında Bakan Özlü’yü ağırlayan Belediye Başkanı Gürkan, belediye olarak yapmış olduğu çalışmalar konusunda kısa bilgiler aktardı.
Ziyaret kapsamında Başkan Gürkan, Bakan Özlü’ye özel bir çerçeve içinde tabağın içine işlenmiş Tarihi Edirne Belediyesi binası ve Selimiye Camii’nin eserini takdim etti. Başkan Gürkan Edirne’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde iki eserleri bulunduğunu kaydederek, “Bunlardan biri şehrimizin tacı Selimiye Camii ve diğeri de bu yıl 655’incisinin yapıldığı yağlı güreşlerin olimpiyatı sayılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleridir” dedi.