Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, terör örgütü PKK’nın Sur’da yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını engellemeye çalıştığını belirterek, Hiçbir güç, hiçbir terör örgütü Türkiye’nin geleceğini ipotek altına alamaz, alamayacaktır da. Türkiye’nin yarınlarını kimsenin karartmasına izin vermedik, vermeyeceğiz dedi.
Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı, 4’üncü kez ziyaretçilere kapılarını açtı. Haliç Kongre Merkezi’nde 150 firmanın stant açtığı fuara Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı. Kongrede akıllı şehirler için yenilikçi uygulamalar ve bu kapsamda yapılan çalışmalar konuşuldu.
“HİÇBİR GÜÇ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ İPOTEK ALTINA ALAMAZ”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, hem şehirleşme hem de terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi. Bakan Sarı, “Ülkemizin günlük kararlarla yönetildiği zamanlarda plansızlığın, projesizliğin ve vizyonsuzluğun ürünü olan çarpık şehirleşme sorununu ancak yeni çözmeye başladık. Maalesef birileri projelerimizi engellemeye çalışıyor. Örneğin Sur projemiz. Biz dünyanın konuştuğu akıllı şehirleri bugün burada tartışırken, birileri ise bölgede çalışan mühendislerimizi, ustalarımızı, işçilerimizi, memurlarımızı tehdit etmekle meşgul. Hain terör örgütü bölgede çalışan ekiplerimizi, vatandaşlarımızı korkutmaya çalışıyor. Burada bir şeyi tekrar etmek istiyorum: Hiçbir güç, hiçbir terör örgütü Türkiye’nin geleceğini ipotek altına alamaz, alamayacak da. Türkiye’nin yarınlarını kimsenin karartmasına izin vermedik, vermeyeceğiz” dedi.
Vali Şahin de yaptığı konuşmada yenilenebilir enerjiye dikkat çekerek, “Gezegenimiz hala insanlığa hizmet edecek çok büyük imkanlarla dolu, çok büyük enerji kaynaklarına sahip. Bugün belki fosil yakıtların sonuna geldik diye düşünülse de, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, kaya gazı ve denizlerdeki sismik enerji insanlığın yeni enerji kaynakları, yeni enerji umutları olmaya başlayacak” şeklinde konuştu.
"İSTANBUL’DA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK MODELLERİ GELİŞTİRDİK"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ise, “Biz küçülen dünyada bütün teknolojik gelişmeleri yakinen takip etmek, geliştirmek ve insanlığa bunu sunmak zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı zamanında başlattığı onvizörist görüşüyle İstanbul’da Türkiye’ye örnek olacak modelleri geliştirdik. Altyapıdan ulaşıma kadar her alanda çalışma yaptık” dedi.