Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Sur’da ve bölgedeki imar ve inşa çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, vatandaşların terörden kaynaklanan mağduriyetlerinin telafi edileceğini söyledi.
Bakan Sarı, katıldığı “Paris’ten Antalya’ya Uluslararası Yeni İklim Değişikliği Rejimi Paneli” sonrası Sur’daki çalışmalar ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Sarı, Sur’da kentsel dönüşüm çalışması yapılmadığını her fırsatta ifade ettiğini hatırlatarak şunları dedi:
"Diğer bölgelerimizde terörden dolayı tahrip olan, zarar gören evler, yıkılan yolların olduğu Silopi’de, Cizre’de, İdil’de kentsel dönüşüm yapacağız ama Sur’da Koruma Amaçlı İmar Planı çerçevesinde yapacağımız çalışmalar hangi hızla devam ediyorsa bugün de aynı hızla devam ediyor, yarın da aynı hızla devam edecek. Hatta bugün genel müdürlerimiz bölgede çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarla temas halindeler. Sur’da 40 kişilik bir ekip göreve başladı. İktidara geldiğinden beri AK Parti başladığı hiçbir projeyi yarım bırakmadı. Sur ve bölgedeki imar ve inşa çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Vatandaşların terörden kaynaklanan mağduriyetlerini en hızlı şekilde telafi edeceğiz."