Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını belirterek terör örgütü ile yeniden müzakerenin söz konusu olmadığını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bir mobilya mağazasının açılışına katılarak yaptığı konuşmada bakanlık olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakanlığıyla ilgili konuşan bakan Soylu, son 3 aylık dilimde, yaklaşık 249 bin 100 kişiyi İŞ-KUR aracılığıyla işe yerleştirildiğini belirterek, ‘Açık iş sayısı geçen sene 455 bin idi, bu sene 529 bin. Bu da önemli bir rakamdır. İş başı eğitimci katılımcı sayısını da söylemek istiyorum. Biz bir söz verdik, dedik ki, 2016 yılında bundan sonra müracaat eden gençlerimizin ilk bir yılındaki işteki ücretlerini biz karşılayacağız. Bunu 1 yıla çıkardık. Geçen sene toplam rakam ilk 3 ayda 30 bin 69’du biz bunu iki katına çıkardık 81 bin 725 insanımızı da iş başı eğitiminden maaşlarını vermek suretiyle istifade ettirdik, ettirmeye de devam ediyoruz. Bu rakamlardan elde ettiğimiz sonuç yıl itibariyle yaklaşık 300 bin ile 325 bin kişiye iş başı eğitiminden istifade ettireceğiz” dedi.
"MÜZAKERE YOK"
Terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını ifade eden Soylu, "Türkiye’nin hızını kesmeye çalışanlar var. İnsanımızın moralini bozmaya çalışan bir anlayışı hep birlikte görüyoruz. Bir takımları bugünlerde sözler üretiyorlar ve diyorlar ki ‘Müzakere yapılacak, tekrar şuna tekrar buna dönülecek’ Bunun bir tek amacı vardır, hiç böyle bir şey yok, müzakere tüzakere yok. Terörü bitirme konusunda kararlılığımız vardır. PKK denilen illet örgütünü ortadan kaldırmaya yönelik kararlılığımız vardır. Nerede olurlarsa olsunlar bunları bulup bu teröristleri bir şekilde etkisiz hale getirip ve bunları sınırlarımızın dışına atabilecek kararlılığımız vardır” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Bakan Soylu ve beraberindeki dua ederek açılış kurdelasını kesti.