Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Türkiye’nin bütün gayretlerini, şikayetleri ve iftiralarıyla engellemeye çalışan haleti ruhiye içinde deli danalar gibi yurt dışında koşturup durduğunu söyledi.
Sabah saatlerinde kente gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesi’nde bir açılışta yaptığı konuşmada, HDP Eş Genel Başkanı Selahetttin Demirtaş’a yüklendi.
Soylu, Türkiye’yi terörle zaafiyete uğratmaya çalışanlara karşı mücadelelerinin süreceğini ifade ederek "Dünya Çalışma Örgütü’nün toplantısı sebebiyle, İsviçre’deyken, Cenevre’deyken, Lozan’dayken şu çabalarımızı baltalamaya çalışan Türkiye’ye gelecek her bir yatırımın önünü kesmeye çalışan, Türkiye’yi dünya şikayet etmeye çalışan acımasız ama insanlık dışı, ama memleket sever olmayan bir anlayışla karşı karşıyaydık. Türkiye’yi dünyaya şikayet ediyorlar. Türkiye’yi bir takım iftiralarla beraber güzel ülkemizi, cennet ülkemizi. Türkiye son 2 yılda 4 tane seçim geçirdi. Bir tek vatandaş PKK’nın Güneydoğu’da, terör baskısı içerisinde olanları hariç tutmak kaydıyla bir tek vatandaş diyemez ki bize baskıyla beraber oy kullandırıldı. Hür iradem engellendi. Böyle bir şey söz konusu değil. 4 temel seçim geçirdik. Cumhurbaşkanlığı seçimi, dünyadan gözlemciler geldi. Türkiye’de aleyhte yazan lehte yazan, bir çok gazeteler söz konusu. Bizim de hakkımızda, hükümetin de hakkında, muhalefetin de hakkında övgülerde var eleştirilerde var. Türkiye’de teröre karışmış bir takım gazeteciler. Türkiye’de terörün dışında bir takım adi suçlarla karşı karşıya kalmış insanlara ifade ve düşünce özgürlüğü, hürriyet özgürlüğü yok diye Türkiye’yi şikayet etmek elbette son derece ahlaksız, son derece yanıltıcı bir gelişmedir. Bunlar Türkiye yatırımın gelmesini engelleyen gelişmelerdir" dedi
Çalışma ve Sosyal Güvinlik Bakanı Süleyman Soylu, hedeflerinin 25 Milyar dolarlık yatırımı doğrudan Türkiye’ye getirmek olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu iklimle yabancı yatırımcıları birleştirebilmek ve istihdamı daha artırabilmek gayreti içinde olabilmektir. İşte Selahattin Demirtaş, oradaydı. Neredeydi ? Cenevre’de, Türkiye’yi iftiralarla beraber karşı karşıya bırakan, Almanya’da Federal Meclis aldığı kararı bütün dünyaya şu güzel vatanı ve şu güzel gayretlerimizi bir şekilde engellemeye çalışan bir haleti ruhiye içerisinde deli danalar gibi koşturup duruyor. Bunların hepsinin üzerinden gideceğiz. İlk kez bunlarla karşı karşıya kalıyor değiliz. Türkiye böyle çok badireler atlattı. Ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın her yerinde hizmetlerimizle ve yaptıklarımızla beraber büyük bir onurla dalgalandıracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar ne ortaya koyarlarsa koysunlar ne yatırım heyacanımızdan ne millet heyecanımızdan, ne de yarına ait heyecanımızdan bizi alıkoyamayacaklar. Güzel bir neslimiz geliyor. İyi yetişen bir insan kaynağımız geliyor. Değerini bilen, atasını bilen geleneğini ve göreneğini bilen ve bütün dünyaya söyleyecek sözü olan bir gelecek Türkiye’si geliyor."