Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 5 ve üzerinde çalışanı bulunan işletmelerin de bundan sonra ücretlerini bankalar üzerinde alacaklarını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2 Nolu Beşirli Mahallesi’nde bir iş yerinin açılış törenine katıldı. Açılış törenine Bakan Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile davetliler katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Bakan Soylu, kayıt dışı istihdam konusunda çalışmalarının olduğunu belirterek "Türkiye bir taraftan kayıt dışıyla mücadele ediyor, bir taraftan da istihdamın artmasını sağlıyor. Yeni bir düzenlemeyi ifade etmek istiyorum. Çalışanlarımızın yüzde 70’ini ihtiva eden 10 kişiye kadar, eğer bir iş yerinde 10 kişiden fazla kişi çalışıyorsa bunların ücretleri bankalar marifetiyle ödeniyordu. Şimdi kayıt dışıyla ilgili bir adım atabilmek ve bu konuda bir adım daha öteye geçebilmek için bu sayıyı 5’e düşürüyoruz. 5 ve üzerinde çalışanı bulunan işletmeler de bundan sonra ücretlerini bankalar üzerinden alacaklar. Bu da bizim hem kayıt dışını kayıt altına alabilmek, hem de herkesin kayıt içerisinde olabilmesini sağlayabilecek önemli adımlardan bir tanesidir. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisine yayımlanacak ve yürürlüğe girecek” dedi.
"KIDEM TAZMİNATINDA CİDDİ HAZIRLIKLAR YAPIYORUZ"
Reform ve eylem planlarında yer alan kıdem tazminatı hakkında ciddi hazırlıkları olduğunu belirten Soylu, "Hem çalışma hayatında hem istihdam politikalarında hem de sosyal güvenlik siteminde çok önemli adımlar gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz 3 aylık reform ve eylem planı içerisinde yer alan 17 ayrı eylemden 16’sını biz bakanlık olarak tamamladık. Bunlardan bir tanesi kıdem tazminatıdır; tamamlayamadığımız. Aslında o da tamamlanmak için değil hem hazırlık yapmak hem de istişarelerinin oluşması için bu 3 aylık dilime konulmuştu. Onda da ciddi hazırlıklar yapıyoruz, inşallah sosyal taraflarla da görüşeceğiz, bir arada olacağız, milletimizle görüşeceğiz, toplumun çeşitli birçok kesimiyle bir arada olacağız ve bu konuyu milletimizle paylaşacağız. Büyük bir heyecanla ve arzuyla 64. Hükümette aldığımız bu sorumluluğu yarına hep birlikte taşıyacağız” diye konuştu.
Terör konusunda değinen Bakan Soylu “Güvenlik Kuvvetlerimiz bir kahramanlık mücadelesi ortaya koymaktadırlar. Son bir terörist bu topraklardan bertaraf edilinceye kadar bu mücadele devam edecektir. Bu açık ve nettir” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından Bakan Soylu ve beraberindeki protokolle kurdele keserek iş yerinin açılışını yaptı.