Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız çeşitli incelemelerde bulunmak ve AK Parti seçim bürosu açmak için Kırşehir'e geldi.

Bakan Taner Yıldız’ın Kırşehir programı Mucur ilçesinde seçim bürosu açılışı ve halka hitap ettiği miting ile başladı. Bakan Yıldız Mucur ilçesinde halka hitap ettiği konuşmasında, doların TL karşısında kur yükselişinden dolayı enerji maliyetlerinin arttığını ama bunu vatandaşın aleyhinde kullanmadıklarını, bunları yansıtmadıklarını savundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "sivil itaatsizlik" açıklamalarını eleştiren Bakan Yıldız, "Türkiye’nin birliği ve beraberliği çok önemli. Bakın HDP’nin genel başkanı olacak arkadaş kalktı dedi ki, eğer biz bu seçimlerde 7 Haziran genel seçimlerinde barajı aşamazsak sivil itaatsizliğe gideriz dedi. Söyler misin bana sivil itaatsizlik ne demek? Öyle diplomatik lafların arkasına sığınmak yok. Sivil itaatsizlik demek, isyan demek. Karşınızda bizi bulursunuz. Çünkü buna müsaade etmeyiz." şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız, açılışın ardından Kırşehir'e geçti. Burada Cacabey Meydanındaki AK Parti seçim bürosunda sağanak yağış altında toplanan bir grup AK Partiliye kısa bir konuşma yaptı. Kent Park ve Ahi Masal Parkını ziyaret eden Yıldız, Özbağ kasabasına geçti.