Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, “Bölücü terörle olan amansız mücadelemiz devam ediyor. İnşallah tekne kazınır gibi de kazınacak.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Sivas’ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Topçu, Bu milletin meselesinin Kürt ve Türkmen meselesi olmadığının altını çizerek, şöyle devam etti: “Bölücü terörle olan amansız mücadelemiz devam ediyor. İnşallah tekne kazınır gibi de kazınacak. Onu da bilin. Bu milletin meselesi Kürt, Türkmen meselesi değil. Bizim şu anda yaptığımız dedelerimizin Çanakkale’de yaptığıdır. Sakarya’da, Dumlupınar’da, Anafartalar’da yapılandır. Kürtle Türkmen kardeştir. 5 milyon hane birbiriyle kız almış kız vermiş, kan kana karışmış. Bu 3’ün 2’si demek. Onun dışında bin yıldır bir medeniyet havuzunda bir ve beraber pişiyoruz ve kaynıyoruz. Onun için bizimi topyekûn Alevi’sini, Sünni’sini, Çerkez’ini, Arap’ını, Laz’ını, Arnavut’unu velhasıl kim kendini ne şekilde tarif ediyorsa ama ay-yıldızlı al bayrak altında bir ve beraber yaşama kararlılığında olan bir tamam herkesin düşmanı bölücü terör örgütü ve onun arkasındaki güçler. İşte bu mücadelenin de sağlıklı yürüyebilmesi, ekonomimizin yükselmesi dışarıdaki itibarımızın artması. İşte bütün bunların olabilmesi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin elinin güçlü olabilmesi için bu seçimde istikrar şart. Bu artık parti meselesini aştı.”

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz da konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Bu zor coğrafyada bu vatan evlatları olduğu sürece hiç şüpheniz olmasın ki Çanakkale, Sarıkamış ve Kuvayı Milliye ruhunu cenabı Allah nasip eder 21. yüzyıla taşırız. Sadece kültür coğrafyamız Edirne’den, Ardahan’a, Hakkâri’ye kadar değil kültür coğrafyamız bunun çok ötesinde. Çok ötesinde olduğu için bir ateş Şam’a ve Halep’e düştüğünde insanlar buraya geliyor bir başka yere gitmiyor. Irak’ın kuzeyine, Erbil’e, Selahaddin’e bir ateş düştüğünde buraya geliyor. Azerbaycan’a Nahcivan’a bir şey olduğunda yine buraya bakar. Kafkas coğrafyasına bakın yine insanlar buraya bakar. İşte bu zor coğrafyada ve fırtınalı denizde gemimizi salimen limana ulaştırabilmek bizim bu aziz millete olan borcumuzdur. Bu borcun gereğini yetirebilmek için de bir olmamız lazım, beraber olmamız lazım kırgınlıkları, küskünlükleri geride bırakmamız lazım.” şeklinde konuştu.